Łukasz Kopicki Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Witam, mmay w firmie dsl 1mbit, podpiety modem (speedstream) pod dlinka 604 i sa taki szopki: modem od dsl sie nie rozlacza, a internetu nie ma na jakis krotki czas i tak w kazdym komputerze firmowym.Ktos moze spotkal sie z takowa sytuacje?Za odpowiedz z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) bo d-link 604 to najgorszy chłam pod słońcen (sam miałem w sieci przez 2 tygodnie), proponuje zakupić to d-link 804v, mam taki teraz i od 1,5 żadnych problemów działa non stop, w dziewięcio osobowej sieci, a 604 to non stop zaciachy, zwisy, i same problemy, na ten router nie ma rady raz wymieniono mi na nowy wgrywałem kilka rodzaji oprogramowania do niego ale to wszystko na nic , na allegro 804 można dostać w granicach 150zł, moze też być asmax br-804 (to samo co d-link tylko obudowa inna) Edytowane 22 Marca 2006 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 zgadzam sie najlepiej kupic cisco albo 3coma i........ lol masz nowy firmware na skrzynce? jakie oprogramowanie na stacjach? jaka konfiguracja >? ( DHCP? recznie?) ile kompow w sieci? komp pod modem bezposrednio chodzi bez "zacinania" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kopicki Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 zgadzam sie najlepiej kupic cisco albo 3coma i........ lol masz nowy firmware na skrzynce? jakie oprogramowanie na stacjach? jaka konfiguracja >? ( DHCP? recznie?) ile kompow w sieci? komp pod modem bezposrednio chodzi bez "zacinania" ? a)wlaczone dhcp b)firmware z 2004r(dzisiaj teslowalem taki sma router z firmware 2005 pod koniec i to samo) c)po podpieciu modemu bezposrednio do laptoka wszystko ok, po podpieciu laptoka pod router, ktyr jest podlaczony pod modem - ok d) jak podepne reszte sieci (switche) to zaczynaja sie szopki - wydaje mi sie ze ten rputer po prostu znika z sieci..(jako urzadzenie do udostepniania neta) ale jako serwer dhcp jest ok, bo restartuje kompa i przypisuje mi ip... pomysly: wirus? router dobry bo sprawdzalem na drugim ze sklepu i historia identyczna? przepiecie? pomozcie prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...