AMDFun Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Mam do końca tygodnia wybrać sobie projekt z Javy, który potem będę musiał napisać na zaliczenie semestru. W moim przypadku wybrać znaczy się wymyślić. Niestety nie mam właściwie żadnych ciekawych pomysłów :mur: Mogą to być albo jakieś gry, jakieś komunikatory internetowe, może jakieś kalkulatory matematyczne. W każdym bądź razie coś ciekawego, co przy okazji pozwalałoby pokazać moje umiejętności programistyczne. Liczę tu na Wasze propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 najtrudniejsza część projektu.. wymyślić samemu temat :D wiem coś o tym... ja pisalem battleships sieciowe (jako laborkę) z użyciem RMI.. może coś w tym kierunku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDFun Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) ja pisalem battleships sieciowe (jako laborkę) z użyciem RMI.. może coś w tym kierunku... hmmm.... Statki są chyba zbyt proste. Coś nie co trudniejszego by się przydało B) Gra dwu/wieloosobowa to dobre rozwiązanie, bo można się pochwalić umiejętnością komunikacji przez porty TCP/IP. No niestety i w tym miejscu nic oprócz karcianek mi nie przychodzi do głowy :unsure: Może napiszę coś w rodzaju Scrabble, tylko że nie mam pojęcia skąd wziąc wtedy słownik do sprawdzania wyrazów ;( Edytowane 23 Marca 2006 przez AMDFun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) ale masz problem :)... robisz grę typu : stawiasz server.. na niego wchodzi dowolna liczba użyszkodników i latają sobie samolocikami i się strzelają... Kto więcej sfraguje ten wygrywa... Jakieś bonusy mozesz dać.. napewno będzie się podobać i wzbudzi zaciekawienie... U nas koelsie zrobili taką gierkę na zaliczenie programowania sieciowego z unixa i wszyscy wpadli w zachwyt... bo było to coś innego niż jakiś czat czy server ftp... Dynamiczne.. i można pograć... :) a pod samolotami było wstawione zdjecie wrocławia z lotu ptaka więc wyglądało to dosyć ciekawie :) ()oczywiscie zdjecie sie przesuwało, były też chmurki...) Edytowane 23 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 AMDFun -> pg? jasinski ? :P chyba mamy ten sam problem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDFun Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 AMDFun -> pg? jasinski ? :P chyba mamy ten sam problem :PZgadza się :D No ale ja już chyba coś wymyśliłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...