luciusz Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Witam!! mam plyte gigabyte GA-8I945GMF (seria IDNA) na chipsecie Intel 945 + procek Pentium 4 2,8GHz Prescott (64BIT) BIOS F8 (motyw jest taki ze wogole widzi go ze jest z 01.04.2006) -ale to juz nie problem w biosie nie mam mowy zeby cokolwiek podniesc czy napiecie czy szyne,mnoznik... kompletnie nic wiec pomyslalem ze moze z poziomu systemu cos z tym zrobie wieszosc programow potrzebuje numer ICS, a ja tego nigdzie nie umie znalesc.. wiec lipa bez tego nic nie zrobie... :mur: znalazlem tez program CPU MSR w ktorym idzie wybierac mnoznik i napiecie ale nie da sie dac wiecej niz jest ustawione w nominalnych ustawianiach czyli 21x 133Mhz da sie tylko zmienjszyc ale niby zatwierdza zmiany ale zabardzo nic sie nie zmienia.. :cry: juz nawet myslalem o jakims nieoficjalnym biosie czy gdziesj jest ..... moze wy macie jakies pomysly bo ja juz wysiadam.... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 a moze Ctrl+F1 w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciusz Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 robilem nic nowego to nie wnioslo.... niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 O ile wiem to jeszcze yntel;) nie pozwala zmieniać mnożnika. Więc zostaje zmiana fsb. Poszukaj na stronie producenta pewnie będzie program do oc spod systemu lub .....drut mod (bo jak bios nie pozwala, chyba że znajdziesz nieoficjalny (w to wątpie)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciusz Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 no niby jest easy tune albo jakos tak.... ale z nim tez lipa.... no kurde musi sie jakos dac.... normalnie juz wymiekam... w akcie desperacji sprzedam chyba go i zainwestuje w AMD...:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...