Skocz do zawartości
Hipo

Montaż radiatorów na grafe

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma,a przynajmniej nie widzialem nigdzie takiego zespolu radiatorow ktore odprowadzaly by cieplo z obu stron grafy.Mam w configu Zalman'a,

ktory przenosi cieplo z radiatora przyleglego do rdzenia proca na radiator z drugiej strony grafy(ten drugi "wisi" jednak nad karta[nie dolega do niej])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma,a przynajmniej nie widzialem nigdzie takiego zespolu radiatorow ktore odprowadzaly by cieplo z obu stron grafy.Mam w configu Zalman'a,

ktory przenosi cieplo z radiatora przyleglego do rdzenia proca na radiator z drugiej strony grafy(ten drugi "wisi" jednak nad karta[nie dolega do niej])

Tzn. że na gigabyte'ach te radiatory z obu stron to tylko ściema ?? :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hipo - tak to sciema. Pozatym te radiatory na całe karty i Gigabyte'a nic nie dają. Podobno w niektórych kartach radiator niedotyka pamięci :o

Chodzi Ci o coś takiego :?: 8)

Dołączona grafika

BTW - mamy już forum specjalnie o chłodzeniu więc na przyszłość tam umieszczaj takie wątki :idea: Temat przenosze... I już przeniosłem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hipo - tak to sciema. Pozatym te radiatory na całe karty i Gigabyte'a nic nie dają. Podobno w niektórych kartach radiator niedotyka pamięci :o

Chodzi Ci o coś takiego :?:  8) 

Dołączona grafika

BTW - mamy już forum specjalnie o chłodzeniu więc na przyszłość tam umieszczaj takie wątki :idea: Temat przenosze... I już przeniosłem :wink:

O dokładnie coś takiego, dzięki za pomoc i sorki za pomyłke :oops:

Stare przyzwyczajenia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokaldnie mam ten sam problem, chipsek z drugiej strony grzeje sie nieludzko, ja połozylem wiatrak 80x80 puszczony na 5V i pomoglo,

ale wolał bym wykonac wlasnie taki radiator

Dołączona grafika

ktos wie dokladnie jak, porsil bym o szcegołowa indtrukcje, bo na nowa karte nie mam kasy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...