superkurek Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 witam, poszukuje programu lub złożenie kilku programów które pomoga mi wyeliminować możliwość odczytania pliku z zewnątrz. dokładniej: (chodzi o gre) uruchamiam grę, dołączam na serwer multiplayer, który sprawdza moje pliki gry - właśnie tego chce serwerowi zabronić gdyż może on odczytac moje długo wyszukiwane ustawienia i je po prostu ukraść. nie chodzi mi o zwykłego firewalla bo gra musi łaczyc sie z netem. chodzi mi tutaj o jakąś blokadę umozliwiającą tylko mnie - administratorowi komputera odczyt plików wykonywalnych i konfiguracyjnych gry, ale żeby serwer widział tylko moją gre uruchomioną i sprawdzając pliki i trafiając na brak dostepu je po rpo9stu mijał. z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 servery gry zazwyczaj sprawdzają Twoje pliki aby strzec innych graczy przed oszustwem :), sprwadzają czy nie uzywasz jakichś haków i nielegalnych bindów... Napewno nic Ci nie kradną :D.. aczkolwiek to zalezy jaka gra i jaki server... Jesli server dostanie odmowę dostępu do plików to zapewne nie pozwoli Ci grać... Poza tym część validacji jest przeprowadzana po stronie użyszkodnika... więc de facto to Ty sciagasz z servera program, który sprawdza Twoja konfigurację i pozwala Ci bądź nie rozpocząć grę... Jeśli chcesz tego uniknąć po to żeby oszukiwać to wstydź się... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...