Skocz do zawartości
superkurek

Program Blokujący Dostęp Do Pliku Z Zewnątrz

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

poszukuje programu lub złożenie kilku programów które pomoga mi wyeliminować możliwość odczytania pliku z zewnątrz. dokładniej: (chodzi o gre) uruchamiam grę, dołączam na serwer multiplayer, który sprawdza moje pliki gry - właśnie tego chce serwerowi zabronić gdyż może on odczytac moje długo wyszukiwane ustawienia i je po prostu ukraść.

nie chodzi mi o zwykłego firewalla bo gra musi łaczyc sie z netem. chodzi mi tutaj o jakąś blokadę umozliwiającą tylko mnie - administratorowi komputera odczyt plików wykonywalnych i konfiguracyjnych gry, ale żeby serwer widział tylko moją gre uruchomioną i sprawdzając pliki i trafiając na brak dostepu je po rpo9stu mijał.

z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

servery gry zazwyczaj sprawdzają Twoje pliki aby strzec innych graczy przed oszustwem :), sprwadzają czy nie uzywasz jakichś haków i nielegalnych bindów... Napewno nic Ci nie kradną :D.. aczkolwiek to zalezy jaka gra i jaki server...

Jesli server dostanie odmowę dostępu do plików to zapewne nie pozwoli Ci grać... Poza tym część validacji jest przeprowadzana po stronie użyszkodnika... więc de facto to Ty sciagasz z servera program, który sprawdza Twoja konfigurację i pozwala Ci bądź nie rozpocząć grę...

Jeśli chcesz tego uniknąć po to żeby oszukiwać to wstydź się... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi