case Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 dzisiaj wyczytalem na benchmark.pl Koncern VIA przedstawił swoje plany produkcyjne dotyczące chipsetów dla platform: Pentium 4 800MHz FSB, Athlon64 oraz Athlon XP. Dla AMD: KT400A - obsługiwane: magistrala 200/266/333MHz FSB, pamięci DDR266/333/400 ECC, slot AGP 8x, 8X V-Link, VT8235/7, pierwszy egzemplarz: w tym kwartale. to niby ma byc rewelacja ? dla mnie bieda na calego , gdzie fsb 400mhz z normalnym dzielnikiem 1/6 na pci i agp :? czym ten czip sie rozni od kt400 ech... no i co oplacalo sie na to czekac jak radzili niektorzy na forum ? jedyne czego mi wlasnie brakuje na moim ga-7va na kt400 to fsb 200 z sensownym pci/agp a w tym temacie zednej zmiany nie widac :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 VIA jak zwykle wykonuje ruch jak ktoś ją wyprzedza, lekko modyfikuje stary chipset i wypuszcza go z literka A. Jednak w tym wypadku nie bardzo widać żeby jej się udało wyprzedzić nForce2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Jeszcze do wypuszczenia tego chipu zostało troszke czasu więc może cos zmienią/dodadzą :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 to chyba symboliczny akt rozpaczy VIA - o pare miechow za pozno hyhy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 HEh kt400a ponoc ma obslugiwac oficjalnie ddr 400 i to na wszystkich bankach gdy kt400 robi to na 1 or 2 i to jeszcze nie oficjalnie taka jest rooznica jak gdzies wyczytalem i nie wiem czy to jest calkowicie prawda :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Dokładnie, jeżeli VIA doda DualDDR to raczej nie będzie konkurencji tak mi sie wydaje bynajmnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...