elliotek Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Witam, Czytam juz od pewnego czasu formum pod kątem acera i jego glosnej pracy, która w cichych u moze byc bardzo denerwujaca. Wiem ze bylo juz kilka, razy i co chwile ktos zaklada wątek ze jego acer chodzi tak glosna. WIec moj pomysl jest taki zeby cos zrobic zeby bylo ciszej bez znaczenia jaki kto ma model. wiadomo ze trzeba rozroznic modele na centrino, celeronie, sempronie, turione. Prosze aby tu pisac co robiliscie zeby bylo ciszej i czy dalo to jakis efekt. W niekturcy FSC jest np funkcja wylaczania wiatraka. i dzieki temu chodza cicho a wiatrak wlacza sie 2-3 razy na godzine na kilkanascie sekund. mialem wczesnije opimusa 12.1 i on tez mial taka funkcje. Kilku forumowiczow pisalo o tym ze trzeba dac paste na procesor, ale czy cos to daje czy to tylko spekulacje? sprawdzil to ktos? Mysle ze wten sposob mozemy sobie wszyscy pomoc dzieki czemu bedziemy bardziej zadowolonymi urzytkownikami acerow. Ja ogolnie jestem bardzo zadowolony i ledyna wada to wlasnie to ze glosno chodzi. GORĄCO ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) Jedyne sluszne rozwiazanie to wymiana pasty+underclocking - programy są tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=183014 Opis programu RMClock: http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=141973 http://www.mod-planet.com/index.php?module...page&pageid=363 Edytowane 24 Marca 2006 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 A jaka paste proponujesz?? Napeno to dziala? tzn ciszej bedzie dzialac? a jak jest z celeronem M da sie zmijszyc napiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 a jak jest z celeronem M da sie zmijszyc napiecie?w tym problem że nic z tym procem nie zrobisz :( nie zmniejszysz napięcia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 w tym problem że nic z tym procem nie zrobisz :( nie zmniejszysz napięcia :( a pasta cos da czy nie? jestes ktos kto ja zminil i moze powiedziec ze mu cos dala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 a pasta cos da czy nie? jestes ktos kto ja zminil i moze powiedziec ze mu cos dala?Ja bardzo chwalę celerona M. Można go ładnie i bezboleśnie podkręcić a jak dobrą pastę się da i odpowiednio posmaruje to jest naprawdę OK. Czekam na nowe NHC żeby można było zmienić temperatury załączania sie wiatraka. POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Ja bardzo chwalę celerona M. Można go ładnie i bezboleśnie podkręcićheh może tobie sie udało podkręciś, jednak dla mnie ani 1 mhz wyżej :( może masz jakiś pomysł to zapraszam na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Ja bardzo chwalę celerona M. Można go ładnie i bezboleśnie podkręcić a jak dobrą pastę się da i odpowiednio posmaruje to jest naprawdę OK. Czekam na nowe NHC żeby można było zmienić temperatury załączania sie wiatraka. POZDRO A JAKA paste proponujesz? rozumie ze Ty zminiles oryginalna na jakas inna tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 A JAKA paste proponujesz? rozumie ze Ty zminiles oryginalna na jakas inna tak?Ja zmieniałem na Arctic ale jak widzę teraz nie jest super rewelacyjna :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 tzn?? a co myslicie o takiej pascie? http://allegro.pl/item92107570_arctic_silv...rzewodzaca.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 a co myslicie o takiej pascie? http://allegro.pl/item92107570_arctic_silv...rzewodzaca.html takiej uzywalem w normalnym kompie, temp spadla mi o ~8*C lapa trochę się boje smarowac bo nie wiem za bardzo ile dać tej pasty i jak go rozkrecić w tym miejscu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Czekam na nowe NHC żeby można było zmienić temperatury załączania sie wiatraka. POZDRO skad wiesz ze bedzie taka funkcja?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 skad wiesz ze bedzie taka funkcja??Zobacz sobie w Becie 02 w zakładce Tempi pisze ready in next release Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...