bethon81 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) Mam problem z nagrywarka Lg. Strasznie skacze mi bufor podczas nagrywania. Wgrałem nowy firmware i nic nie pomogło. Płyty wypalają sie bardzo wolno. Pomozcie!! Moze to wina tego ze mam stare tasmy i ze nagrywarka połaczona jest z dyskiem Edytowane 24 Marca 2006 przez bethon81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Moze ale niekoniecznie. Sprawdz czy masz wlaczone DMA w Biosie i Windowsie. To moze byc glowna przyczyna takiego zachowania. Oczywiscie jesli nie masz tasmy 80 zylowej to tez wypadaloby ja zmienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bethon81 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Dzieki ale moze mi ktos napisac gdzie sie włacza to DMA .Mam XP prof. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Start - Ustawienia - Panel Sterowania - System - Sprzet- Menadzer urzadzen - Kontrolery IDE/ATA i tam dajesz wlasciwosci na podstawowy lub pomocniczy kanał IDE no i w drugiej zakladce masz ustawic DMA jesli dostepne. Gdyby DMa sie nie wlaczylo to szukasz w BIosie opcji typu Ultra DMA MODE lub cos w tym stylu i ustawisz na Auto najlepiej dla wszystkich kanałów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...