Skocz do zawartości
kk99

Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki zasilacz proponujecie do takiego zetawu:

MSI 848P Neo-S

Celeron 2.4Northwood ale zmieniam go na Celeron D 2.53

2*512MB Kingston

Segate 80GB

nagrywarka CD

nagrywarka DVD

A i maksymalnie mogę wyłożyć na zasilacz 150zł. Dodam że obecnie posiadam Tracera 350 :( :( ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli twoja płyta bierze napięcie dla procka z 12v (czyt. oprócz kabla "głównego, takiego dużego" masz taką małą, białą, kwadratową kostkę na płycie głównej do której podłącza sie kabel z dwoma czarnymi i dwoma żółtymi przewodami) to bierz Fortrona FSP350-60MDN®, natomiast jeżeli masz mobo zasilane z 5v to polecam ModeCom'a 350GTF (mam i wiem co mówie ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli twoja płyta bierze napięcie dla procka z 12v (czyt. oprócz kabla "głównego, takiego dużego" masz taką małą, białą, kwadratową kostkę na płycie głównej do której podłącza sie kabel z dwoma czarnymi i dwoma żółtymi przewodami) to bierz Fortrona FSP350-60MDN®, natomiast jeżeli masz mobo zasilane z 5v to polecam ModeCom'a 350GTF (mam i wiem co mówie ;))

Hmm, no ja nie jestem pewien czy obecność "12V atx power connector" na płycie, świadczy o tym, że proc zasilany jest z linii +12V. Ja na przykład mam mobo GB GA-7N400L, które ma to gniazdko. Wcześniej też mi się wydawało, że jest jak mówisz, tzn. proc zasilany jest z +12V. Ale gdy podłączyłem kompa do jakiejś starej zasiłki, która na linii +12V miała chyba z 8A, za to na +5V 40A i wszystko chodsziło full stable (z radeonem 9800pro!) to zwątpiłem. Wysłałem więc zapytanie do pomocy technicznej Gigabyte. A odpowiedź była taka, że i proc i grafa zasilane są zarówno z linii +5V, jak i +12V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi