kk99 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Jaki zasilacz proponujecie do takiego zetawu: MSI 848P Neo-S Celeron 2.4Northwood ale zmieniam go na Celeron D 2.53 2*512MB Kingston Segate 80GB nagrywarka CD nagrywarka DVD A i maksymalnie mogę wyłożyć na zasilacz 150zł. Dodam że obecnie posiadam Tracera 350 :( :( ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Jak zawsze proponuje siłacza fortrona. Na allegro 400w kupisz do 90 zł. Sam planuje kupić takie cudo tylko czekam aż siostra oda kasę :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Jeżeli twoja płyta bierze napięcie dla procka z 12v (czyt. oprócz kabla "głównego, takiego dużego" masz taką małą, białą, kwadratową kostkę na płycie głównej do której podłącza sie kabel z dwoma czarnymi i dwoma żółtymi przewodami) to bierz Fortrona FSP350-60MDN®, natomiast jeżeli masz mobo zasilane z 5v to polecam ModeCom'a 350GTF (mam i wiem co mówie ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Jeżeli twoja płyta bierze napięcie dla procka z 12v (czyt. oprócz kabla "głównego, takiego dużego" masz taką małą, białą, kwadratową kostkę na płycie głównej do której podłącza sie kabel z dwoma czarnymi i dwoma żółtymi przewodami) to bierz Fortrona FSP350-60MDN®, natomiast jeżeli masz mobo zasilane z 5v to polecam ModeCom'a 350GTF (mam i wiem co mówie ;)) Hmm, no ja nie jestem pewien czy obecność "12V atx power connector" na płycie, świadczy o tym, że proc zasilany jest z linii +12V. Ja na przykład mam mobo GB GA-7N400L, które ma to gniazdko. Wcześniej też mi się wydawało, że jest jak mówisz, tzn. proc zasilany jest z +12V. Ale gdy podłączyłem kompa do jakiejś starej zasiłki, która na linii +12V miała chyba z 8A, za to na +5V 40A i wszystko chodsziło full stable (z radeonem 9800pro!) to zwątpiłem. Wysłałem więc zapytanie do pomocy technicznej Gigabyte. A odpowiedź była taka, że i proc i grafa zasilane są zarówno z linii +5V, jak i +12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Procek w większości z +12v a grafa w większości z +5v dlatego chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...