jansch Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Chciałbym dowiedzieć się jaki jest stan techniczny mego dysku. Wynik z HD TUNE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) Chciałbym dowiedzieć się jaki jest stan techniczny mego dysku.sprawdź stan taśmy sygnałowej/wtyczek ale najlepiej wymień na mową, poza tym dysk jest sprawny, jeżeli po wymianie taśmy wartość parametru C7 będzie się zmieniąc (wzrastać), może to oznaczać uszkodzenie dysku lub kontrolera ale za wcześnie na takie wnioski, najpierw sprawdź/wymień taśmę PS. podaj zrzut całego wykresu HDTech z wynikiem Edytowane 25 Marca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jansch Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Wymieniłem taśme na inną,przeczyściłem gniazdo zasilania dysku i wtyczki zaśilacza. Coś się zmieniło ale nie wiem czy na lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) parametr C7 określa ile razy wystąpiła konieczność skorygowania błędów, powstałych podczas transmisji danych kontroler - dysk, wartość może rosnąć ale nie może maleć (poza niektórymi przypadkami) więc obserwuj czy wartość parametru C7 nie wzrasta, jeżeli nie to problem został rozwiązany Edytowane 26 Marca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...