Rysiu.pl Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Witam, mam pewien problem z siecią postawioną na serwerze z Windowsem 2003 serwer. Pod ten serwer podłączone jest 19 stacji z windowsem xp pro. Założenie całości jest takie, że każdy użytkownik dostaje swoje konto, które ma 100 mb na serwerze i gdzie Sie nie zalogujemy komputer pobierze dane nasz pulpit i pliki z serwera. Konta użytkowników są z ograniczonym dostępem i mają zablokowane wszystkie potrzebne do życia aplikacje:) tzn. msconfig, nie mogę nic zmienić na dysku C itd.. Na komputerach zainstalowany jest program Cenzor, który mnie dodatkowo wnerwia:) blokuje nam około 75% zawartości Internetu. I teraz moje pytanie:) Czy da się jakoś ze stacji zalogowanej jako użytkownik z ograniczonymi prawami, wejść na administratora sieci i ustawić konto na administratora?? A jeżeli nie to jak skasować Cenzora, jeżeli mam tylko dostęp do użytkownika o ograniczonych prawach.... Chyba ze jest jakiś program, który po odpaleniu Np z Płyty CD mógłby zrobić skan serwera i wyświetlić mi wszystkie hasła do sieci:) Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi:) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Najprostszy sposób: flaszka dla admina ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 nie widze problemu ( ale tylko reset hasla-zostaje slad ) jak niby masz haslo znalezc? masz dostep do klastrow ? jestes mlody ? mozna wszystko, ale nie to forum podcinanie swojej galezi !!! jestes adminem? lol mozna z CD z FDD z FM albo w czasie dzialania sieci "zalogowac" sie na serva ( jak ktos to zobaczy to chyba masz p.......e ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiu.pl Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 jak mozesz avecezary to wez napisz do mnie na pw gdzie szukac informacji na ten temat :) z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...