Skocz do zawartości
Rysiu.pl

Problem Z Siecia Postawiona Na Windows 2003 Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien problem z siecią postawioną na serwerze z Windowsem 2003 serwer. Pod ten serwer podłączone jest 19 stacji z windowsem xp pro. Założenie całości jest takie, że każdy użytkownik dostaje swoje konto, które ma 100 mb na serwerze i gdzie Sie nie zalogujemy komputer pobierze dane nasz pulpit i pliki z serwera. Konta użytkowników są z ograniczonym dostępem i mają zablokowane wszystkie potrzebne do życia aplikacje:) tzn. msconfig, nie mogę nic zmienić na dysku C itd.. Na komputerach zainstalowany jest program Cenzor, który mnie dodatkowo wnerwia:) blokuje nam około 75% zawartości Internetu. I teraz moje pytanie:) Czy da się jakoś ze stacji zalogowanej jako użytkownik z ograniczonymi prawami, wejść na administratora sieci i ustawić konto na administratora?? A jeżeli nie to jak skasować Cenzora, jeżeli mam tylko dostęp do użytkownika o ograniczonych prawach.... Chyba ze jest jakiś program, który po odpaleniu Np z Płyty CD mógłby zrobić skan serwera i wyświetlić mi wszystkie hasła do sieci:) Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi:) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie widze problemu ( ale tylko reset hasla-zostaje slad )

jak niby masz haslo znalezc? masz dostep do klastrow ? jestes mlody ?

mozna wszystko, ale

nie to forum

podcinanie swojej galezi !!!

jestes adminem? lol

mozna z CD z FDD z FM albo w czasie dzialania sieci "zalogowac" sie na serva ( jak ktos to zobaczy to chyba masz p.......e )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi