bartol_krk Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 witam, co kupic (switch, router czy co innego) zeby mozna bylo miedzy soba podlaczyc 2 lub wiecej komputerow aby pograc w jakies gierki np. counter strike itp. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu609 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Aby połączyć 2 komputery ze sobą wystarczy że są wyposażone w karty sieciowe oraz trzeba być w posiadaniu odpowiednio skrosowanego kabla sieciowego. Natomiast jeżeli chcesz więcej komputerów połączyć to wg mnie najrozsądniejszyymi wyborami będą: - Switch lub Hub (tu dużej różnicy wg mnie nie ma) - jeżeli komputery nie muszą mieć dostępu do internetu, - Router - ta opcja wtedy gdy chcesz aby wszystkie komputery miały możliwość łączenia się z netem. Również po LAN-ie w takiej sytuacji możesz grać. Ceny naprawdę dziś są niskie. Ostatnio udało mi się dorwać Router D-Link DI-604 (oczywiście używany) za 60zł. Popytaj się ludzi czy nie chcą poza allegro szybko sprzedać to zobaczysz że cena będzie niska. Chyba że walną jakąś z kosmosu to wtedy próbuj się targować :) Pozdrawiam Trolu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...