Skocz do zawartości
Mexo

Prosze O Pomoc Acer Aspire 3000 Wieszające Sie Gry

Rekomendowane odpowiedzi

:mur: A wiec tak zakupilem laptopa Acer Aspire 3000 konfiguracja to AMD sempron 2800+ 512 ram 60 gb hhd grafa SiS 760 GX. Problem polega na tym iż po wlaczeniu jakiejkolwiek gry po 10 min laptop sie wiesza i wyskakuja pionowe pasy. Nie wiem czy to wina karty graficznej która mozliwe ze jest uszkodzona czy to wina sterownikow. Prosze o pomoc na e-mail pomerus@poczta.onet.pl lub gg 3754397 a takze o odpowiedzi w tym topiku. Jest to bardzo uciazliwy problem POMOCY !!!!!!! :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiles lapka ktory wogle nie nadaje sie do gier:)

chyba ze jakies naprawde stare:)

pozdro

No to naprawde satysfakcjonująca odpowiedz. Tylko jeśli sie nie nadaje to dlaczego chodza a po chwili sie wieszaja a i wogole czy laptop moze byc do gier. Ja chcialem tylko popykac w 1 gre a dokladnie Lineage II i pytam sie dlaczego wiesza sie ten kure..... laptop po 20 min grania. moze ktos mial podobne problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie rzecz biorąc laptop do gry sięnienadaje, wywala ją po jakimś czasie tak smao jak proc po oc który dajmy na to niewytrzymuje, jest to molziwe :)

ale z drugiej strony jełsi ci gra śmiga, komp po 20 min turn off robi to może byc wina rejestru, samej gry itp, moze odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz lub cos :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to naprawde satysfakcjonująca odpowiedz. Tylko jeśli sie nie nadaje to dlaczego chodza a po chwili sie wieszaja a i wogole czy laptop moze byc do gier. Ja chcialem tylko popykac w 1 gre a dokladnie Lineage II i pytam sie dlaczego wiesza sie ten kure..... laptop po 20 min grania. moze ktos mial podobne problemy

Tego nie wiem, moze cos z lapkiem, system, gra walnieta?:/

A pozatym czemu mial by nie byc do gier?

ja pod tym katem kupilem lapka:)

ogólnie rzecz biorąc laptop do gry sięnienadaje, wywala ją po jakimś czasie tak smao jak proc po oc który dajmy na to niewytrzymuje, jest to molziwe :)

ale z drugiej strony jełsi ci gra śmiga, komp po 20 min turn off robi to może byc wina rejestru, samej gry itp, moze odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz lub cos :]

nadają:)

ja gram cale dnie w Q4, WR2, BF2, sprzet az kipi i nic mi nie wywala, nie restartuje itp:)

wiec raczej slabe stwierdzenie ze laptopy nie do gier, oczywiscie nie wszystkie:)

pozdro

Edytowane przez Doctor_25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smigasz w Q4 z 512ramu ? a jaką masz grafe? chyba ze grasz na LOW Detail :]

GRAFA: radeon x700 128MB, podkrecony na 400/375 :D

w 3dmarku03 6100 pkt :)

co do Q4 :

-rozdziala: 1024x768

-ratio: 16:9

-fullscreen

detale:

-High quality effects - Yes

-Shadows - Yes

-Specular - Yes

-Bump Map - Yes

-Vsync - NO

-AA - Off

i smiga zarypiscie, czasami zwolni jak wielka plansza ale czasami tylko:)

az sam sie dziwie ze tak pieknie płynie:)

a do rozdzielczosci, w wysokiej chodzi lepiej niz w 640x480 i 800x600!! :blink:

dziwne ale powaga tak jest:)

pozdro

Edytowane przez Doctor_25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: A wiec tak zakupilem laptopa Acer Aspire 3000 konfiguracja to AMD sempron 2800+ 512 ram 60 gb hhd grafa SiS 760 GX. Problem polega na tym iż po wlaczeniu jakiejkolwiek gry po 10 min laptop sie wiesza i wyskakuja pionowe pasy. Nie wiem czy to wina karty graficznej która mozliwe ze jest uszkodzona czy to wina sterownikow. Prosze o pomoc na e-mail pomerus@poczta.onet.pl lub gg 3754397 a takze o odpowiedzi w tym topiku. Jest to bardzo uciazliwy problem POMOCY !!!!!!! :mur: :mur: :mur:

moim zdaniem to ten sprzecik sie przegrzewa... jesli tylko przy grze tak sie dzieje to prawdopodobnie chipset sie grzeje (moze pasta termoprzewodzaca zle polozona)... lub jest uszkodzony fizycznie...

sprawdz temperatury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi