Skocz do zawartości
LiSoQuan

Problem Z Konfliktem Sprzetu

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnego razu zakupiełem sobie GF6600 GT. Niestetety nie che mi dzialac gdy w kompie mam Winafasta 2000XP. Zmienialem sloty, kombinowalem w biosie z IRQ. Gdy wchodze do windowsa to wykrywa GF ale nie moze uruchomić bo nie ma wolnych zasobów. Gdy wchodze do menagera sprzetu i zagladam poprzez menu widok i "żądanie przerywaniami IRQ" to nie ma tam zadnych konfliktów, gf ma inne IRQ a Winfast ma inne. Natomiast w opcji awaryjnej wiondowsa pisze ze gf nie moze byc uruchominy bo "zakres pamieci D0000000 - DFFFFFFF nie jest niedostepny.

Jakies rady ?

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnego razu zakupiełem sobie GF6600 GT. Niestetety nie che mi dzialac gdy w kompie mam Winafasta 2000XP. Zmienialem sloty, kombinowalem w biosie z IRQ. Gdy wchodze do windowsa to wykrywa GF ale nie moze uruchomić bo nie ma wolnych zasobów. Gdy wchodze do menagera sprzetu i zagladam poprzez menu widok i "żądanie przerywaniami IRQ" to nie ma tam zadnych konfliktów, gf ma inne IRQ a Winfast ma inne. Natomiast w opcji awaryjnej wiondowsa pisze ze gf nie moze byc uruchominy bo "zakres pamieci D0000000 - DFFFFFFF nie jest niedostepny.

Jakies rady ?

Dzieki

usuń kartę telewizyjną zainstaluj grafikę, znajdź nowsze sterowniki do karty telewizyjnej i zainstaluj ponownie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lopOdinstalowalem winfasta, usunąłem z kompa, odinstalowałem gf, wycvzyscilem z pozostalosci, zainstalowalem gf... wlozylem tv i dalej to samo, nawet nie zainstalowalem....:(

\

UPDATE

Po testach zauwazylem ze GF mi niechce dzialc jesli mam jednoczesnie włozone karta TV i Sieciowka mimo ze nie ma zadnych konfliktów miedzy nimi (przynajmniej nic nie pisze). Jesli mam tylko siec albo tylko karte tv to wszystko ok.

Edytowane przez LiSoQuan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi