Skocz do zawartości
Jabar83

Jetway 866as

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam banalne pytanko ale nie moglem nigdzie znalesc konkretnej odpowiedzi. Moje pytanie kieruje przedewszystkim do tych co uzytkowali te oto mobo:

http://www.jetway.ru/product/amd/866as/866as.htm

Moja znajoma chce sobie dokupic dysk Samsunga 250 GB ,ale przed zakupem chce miec pewnosc czy ta plyta obsluzy w pelni ten dysk ? Znaczy sie czy po zalozeniu partycji i ich sformatowaniu bedzie dostepne cale 250 GB miejsca. Wiem ze niektore plyty mialy ograniczenia zdaje sie do ~130 GB ale nie jestem tego pewien ,a niechce by dziewczyna wyrzucila pieniedze w bloto i z 250 GB'ajtowego dysku mogla uzytkowac tylko jego polowe pojemnosci.

Niestety nie mam jak sprawdzic u niej ,bo nie mam dostepu do dysku powyzej 80 GB. Z gory dzieki za pomoc. To dla mnie bardzo wazne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde nikt wiecej nie mial do czynienia z ta plyta ? Nikt nie wie jak wspolpracuje z wiekszymi dyskami ? Moze po prostu wystarczy nowy Bios ? Musze miec jakiekolwiek potwierdzenie ze tak duze dyski beda dzialac ,a znajoma moze sie o tym jedynie przekonac po zakupie dysku i nikt jej kasy nie zwroci w razie czego... Dzieki za kazda pomoc. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idź do sklepu, kup dysk 250 Gb, sprawdź czy działa, jeśli tak to dobrze, jeśli nie to będziesz wiedział, że nie ;) potem idź do sklepu i powiedz, że nie zadowala Cię praca dysku i go po prostu oddaj ;) masz do tego prawo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi