Jabar83 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Witam. Mam banalne pytanko ale nie moglem nigdzie znalesc konkretnej odpowiedzi. Moje pytanie kieruje przedewszystkim do tych co uzytkowali te oto mobo: http://www.jetway.ru/product/amd/866as/866as.htm Moja znajoma chce sobie dokupic dysk Samsunga 250 GB ,ale przed zakupem chce miec pewnosc czy ta plyta obsluzy w pelni ten dysk ? Znaczy sie czy po zalozeniu partycji i ich sformatowaniu bedzie dostepne cale 250 GB miejsca. Wiem ze niektore plyty mialy ograniczenia zdaje sie do ~130 GB ale nie jestem tego pewien ,a niechce by dziewczyna wyrzucila pieniedze w bloto i z 250 GB'ajtowego dysku mogla uzytkowac tylko jego polowe pojemnosci. Niestety nie mam jak sprawdzic u niej ,bo nie mam dostepu do dysku powyzej 80 GB. Z gory dzieki za pomoc. To dla mnie bardzo wazne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 wątpliwe, mobo jest już stare na socket A i tylko ATA 100 więc wątpię że obsłuży tak duży dysk, ale mogę się mylić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Naprawde nikt wiecej nie mial do czynienia z ta plyta ? Nikt nie wie jak wspolpracuje z wiekszymi dyskami ? Moze po prostu wystarczy nowy Bios ? Musze miec jakiekolwiek potwierdzenie ze tak duze dyski beda dzialac ,a znajoma moze sie o tym jedynie przekonac po zakupie dysku i nikt jej kasy nie zwroci w razie czego... Dzieki za kazda pomoc. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 idź do sklepu, kup dysk 250 Gb, sprawdź czy działa, jeśli tak to dobrze, jeśli nie to będziesz wiedział, że nie ;) potem idź do sklepu i powiedz, że nie zadowala Cię praca dysku i go po prostu oddaj ;) masz do tego prawo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 obsluzy na 100%. Jak moja swietej pamieci M726 pod celerona 333 obslugiwala dyski 120 gb to ta tez da rady. Tylko trzeba bylo wpisac liczbe glowic, sektorow, sciezek recznie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...