danrok Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Witam, mam problem z chyba spaloną elektronika dysku Seagate Barracuda 7200.8 80GB. Jego oznaczenia to: Model: ST380011A S/N: 5JV9X6KT P/N: 9W2003- 354 HDA P/N: 100316339 Config: D6E- 01 Firmware: 3.06 Data Code: 04445 Site Code: WU Natomiast na allegro przeglądając natrafiłem na elektonike o takich oznaczeniach: SEAGATE BARRACUDA 80 GBytes 7200,7-obr. MODEL: ST380011A S/N: 3JVAGGAC P/N: 9W2003-314 HDA P/N: 100316760 Config: D5C-02 Firmware: 3.06 I teraz zastanawiam się czy elektronika ta będzie pasować do tego dysku? Ktore numery muszą się zgadzać, bo domyślam się, że Model napewno a numer seryjny napewno nie, bo i jak. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Powinno pasowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Znaczy wiesz, to że powinno to tez się domyślam. Chodzi mi raczej o 100% pewność. Pozatym jeśli komp się wyłączył i w serwisie mowią, że dysk jest spalony, to raczej elektonika może załatwić sprawę, prawda? Pozdro i licze na dalsze odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 100% pewności to Ci dam jak dostane do reki ten dysk, podlacze elektronike, uruchomie i odzyskam wszystkie dane ;-) Elektronika MOZE zalatwic sprawe, ale w tym rzecz, ze wcale nie musi bo dysk mogl sie spalic np w czasie zapisu/odczytu w zwiazku z czym przy bledzie elektroniki poryl glowica talerze. Szanse jednak male i warto sprobowac zmiane elektroniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 No tak. Dzięki wielkie. Wsumie to dysk koleżanki i chciała, żebym jej pomógł coś z tym zrobić. Tak w ogóle to wymiana elektroniki to cieżka sprawa i czy pojej wymianie musze skopiować dane bo dysk się i tak zepsuje, czy raczej nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Raczej nie ma z tym wielkich problemow, a dysk powinien dzialac normalnie chociaz ja juz bym raczej nic waznego na nim nie przechowywal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...