markuss1975 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Witajcie, Zakupiłem wentylator ThermalTake SilentCat 92x92x25, czytałem trochę postów na jego temat, napiszę krótko o nim już z autopsji:) Dzisiaj zainstalowałem go na mój stary radiator (miedź+aluminium - coolermaster'a), otóż temperatury spadły mi do: IDLE: 39 st. STRESS: 44 st. Na poprzednim wiatraku coolermaster rifle [8cm], przy ok 3000 obr/min, było trochę głośniej niż teraz, a temperaturki wyglądały tak: IDLE: 40 st. STRESS: 47 st. czyli w idlu jest o 1 st mniej, a w stresie 3 st mniej, to całkiem nieźle zważywszy na to, że jest jeszcze trochę ciszej:). [procesor jak w stopce]. Reasumując: 1. Faktycznie nie jest cichy, ale da się z nim wytrzymać, 2. Dobrze chłodzi, 3. Jestem zadowolony, choć prawie 40zł z niego to dość dużo, 4. Przejściówka 8cm na 9cm, jest wysokiej jakości (aluminium), ale może być problem z jej montażem w miejsce tradycyjnego wentylatora 8cm [ja musiałem się nieźle nakombinować] na razie przy tym zostaje:) pozdrawiam, Markus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Nie mozna bylo dopisac sie do jednego z istniejących wątków na ten temat? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...