Zeglarz Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Witam Mam mały problem z gf6800 ktorego ostatnio zakupiłem jest to PNY Verto 6800 agp chodzi o to że wywala mi kompa restaruje w czasie grania lub wywala do windowsa nie wiem czemu sprawdzałem napiecia jakimś programem do tego sa w miare stałe tzn 3.3V wacha sie pomiedzy 3.30-3.36 V temp proc ok 42-49, proc karty 50-69 C ,wiec juz sam nie wiem konfiguracjia sprzetu to -Athlon 2000+ -płyta msi k7n2 delta-l -zasiłka chiftec 400 -skystar2 karta -sieci bezprzewodowej msi -512 ramu -winxp sp2 Czy ktoś miałby jakiś pomysł nic nie jest podkrecone Pozdrawiam i prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Mi procesor karty max grzeje sie do 52 jaką masz czestotliwość na karcie? s temperatura pamiątek jaka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) sprawdzałem napiecia jakimś programem do tego sa w miare stałe tzn 3.3V wacha sie pomiedzy 3.30-3.36 V Napiecia mierzy sie miernikiem, ale to szczegol, bo to raczej nie przez tego chiefa. Polecam Prime95, bo moze to nie wina karty tylko procesora albo memek? Chyba ze przed zmiana karty było ok. Jeśli masz mozliwość, sprawdz ja u kogoś EDIT: Boze, pomylilem SuperPi z Prime... Sorry... Edytowane 28 Marca 2006 przez piterus90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeglarz Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Hm.... Karta jest taktowana 325/700 widze teraz przy godzinie ogladania filmu z satelity temp proc graf 60 C nie wiem jak temp pamiec nie wiem jak sprawdzic a przed wymiana karty wsztko szło oki moze tzreba zmienic w biosie napiecie agp lub taktoanie agp co myślicie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Taktowanie AGP ma być 66 Mhz napięcie 1.5V, jak zmienisz - oczekuj zwisów, artów, cudów-niewidów:) Może karta ma tam ciasno i gorąco, otwórz bude i skieruj na nią jakąś 80 nawiewową i zobacz jakie efekty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...