Skocz do zawartości
JarekXC

Problem Z Radeonem 9550

Rekomendowane odpowiedzi

Jest taka sytuacja. Posiadam karte graficzna radeon 9550 128 bit firmy his. mam wgranego innego biosa z radeona 9600xt. I jest taki problem, kiedy mam zmienione taktowanie 400/500 to mam strasznie malo fpsow spadaja nawet do 50 - 60 w grach (glownei chodzi o counter strika), ale gdy zmienie taktowanie na mniejsze dajmy na to 200/216 fsow jest o wiele wiecej ohmy.gif spadaja maxymalnie do 80 - 90 . Moj komputer to Athlon 2.200+, 256 ramu pc400 kingstone,plyta glowna shuttle AN35N Ultra 1.1. Przepraszam za taka pisownie , ale szybko pisalem;/ prosze o szybka odpowiedz. Acha wczesniej mialem geforca 5200 i fpsy nie spadaly mi ponizej 80 ;/. Acha i to nie jest od zasilacza bo zmienialem i taki sam efekt i takze nie jest to grzanie sie karty graficznej. A i cos jeszcze albo mi sie wydaje ze jest wiecej fpsow przy nizszym taktowaniu , albo w ogole roznicy nie ma cokolwiek zmienie tak jakby taktowanie bylo zablokowane O_o.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest zablokowane.. karta poprostu nie wyciaga tyle co 9600xt (czytaj: slabsze pamieci).. jak bys sprobowal podniesc napiecie na pamieciach to mysle ze cos by z tego bylo... na standardzie nie pojedziesz duzo.. jednak podniesienie napiec na grafice nie jest takie proste jak na procu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi