jahooo_b_boy Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam! Troche ostatnio grzebalem po forum i nie umiem znalezc dobrej obudowy. Problem jest znany. Mam AN7 a socket tam jest wyjatkowo wysoko. Teraz mam zwykla obudowe i-boxa i wentyl 80mm zdaje sie titanium. Chcialbym w koncu zaczac wykrecac porzadnie mojego bartona (2400 XP-M), tylko ze jeszcze brakuje mi chlodzenia, a kazde porzadne nie zmiesci juz sie w moim boxie, wiec szukam jakiejs obudowy ktorej nie trzeba byloby modowac, a wszystko mozna byloby tam wpakowac, obojetnie czy freezona, czy ninje, thermaltake big typhoon tez wchodzi w rachube. Na obudowe moge wydac max 300, ale szczerze mowiac najchetniej dalbym o wiele mniej. Ewentualnie jak ktos ma jakas modowana na sprzedaz to bylbym zainteresowany. Z gory dziex za pomoc! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Chieftec Dragon MediumTower - nie najtańsza ale nie najdroższa a co marka to marka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Myśle że w LBX-ie od Chiefteca też powinno sie to pomieścić troszke tańszy jak bigtower dragon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) do wszystkich chieftecow o szerokosci 205mm wejdzie bez problemu, czyli miditower z serii bh tez Edytowane 30 Marca 2006 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahooo_b_boy Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 do wszystkich chieftecow o szerokosci 205mm wejdzie bez problemu, czyli miditower z serii bh tez Tu nie chodzi o szerokosc tylko o wysokosc. Moja obudowa co prawde tez jest za waska, ale u mnie skrzynka moze byc otwarta. Moze troche zle sformulowalem zapytanie. 80mm to jest dlugosc boku wentylatora, na ktorym obecnie niemalze lezy Neotec. Coolery ktorymi jestem zainteresowany to freezone QVC-120 CU+ (138mm srednicy), QVC-100Cu+ (118mm), Thermaltake big typhoon (122mm), Scythe ninja (110mm). Dla najmniejszego Scythe musze miec miedzy plyta a zasilaczem co najmniej 30mm luzu, zeby nie wchodzila na styk. To 120cu+ to juz 50 mm. I chodzi mi o taka obudowe zeby bylo co najmniej 40 mm luzu miedzy AN7 a neotec'iem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...