Skocz do zawartości
jahooo_b_boy

Obudowa Na Scythe Ninja Lub Freezona 120cu+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Troche ostatnio grzebalem po forum i nie umiem znalezc dobrej obudowy. Problem jest znany. Mam AN7 a socket tam jest wyjatkowo wysoko. Teraz mam zwykla obudowe i-boxa i wentyl 80mm zdaje sie titanium. Chcialbym w koncu zaczac wykrecac porzadnie mojego bartona (2400 XP-M), tylko ze jeszcze brakuje mi chlodzenia, a kazde porzadne nie zmiesci juz sie w moim boxie, wiec szukam jakiejs obudowy ktorej nie trzeba byloby modowac, a wszystko mozna byloby tam wpakowac, obojetnie czy freezona, czy ninje, thermaltake big typhoon tez wchodzi w rachube. Na obudowe moge wydac max 300, ale szczerze mowiac najchetniej dalbym o wiele mniej. Ewentualnie jak ktos ma jakas modowana na sprzedaz to bylbym zainteresowany.

Z gory dziex za pomoc! Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do wszystkich chieftecow o szerokosci 205mm wejdzie bez problemu, czyli miditower z serii bh tez

Tu nie chodzi o szerokosc tylko o wysokosc. Moja obudowa co prawde tez jest za waska, ale u mnie skrzynka moze byc otwarta. Moze troche zle sformulowalem zapytanie. 80mm to jest dlugosc boku wentylatora, na ktorym obecnie niemalze lezy Neotec. Coolery ktorymi jestem zainteresowany to freezone QVC-120 CU+ (138mm srednicy), QVC-100Cu+ (118mm), Thermaltake big typhoon (122mm), Scythe ninja (110mm). Dla najmniejszego Scythe musze miec miedzy plyta a zasilaczem co najmniej 30mm luzu, zeby nie wchodzila na styk. To 120cu+ to juz 50 mm. I chodzi mi o taka obudowe zeby bylo co najmniej 40 mm luzu miedzy AN7 a neotec'iem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi