GoLo Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Czy da sie skanowac slajdy zwyklum skanerem bez specjalnej przystawki? Z gory dzieki za info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Skanować to wszystko możesz ;). Tylko czy będzie dobrze widać... ;). A tak serio to nie można bez specjalnego modułu skanować slajdów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Kiedyś próbowałem z ojcem ale ni *****. Skanuje tyko rameczke i czarny "obiekt" w środku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 ... nie przesadzałbym ze "specjalnością" tych przystawek - w przypadku skanerów nieprofesjonalnych sprowadza się to do ramki na klisze i lampy oświetlającej je z góry. NIE próbowałem, ale kto wie ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Działam na skanerze z przystawką Plustek OpticPro UT16. Ta przystawka to zabawka. Można tym zeskanować slajd ale jakość jest do d... Szkoda zachodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 gdzies, kiedys, znalazlem na sieci opis jak skanowac bez przystawki - gosc skleil z bialego papieru taki "daszek" - jakby szescian przeciety po przekatnych dwu przeciwleglych scian - doslownie daszek o kacie rozwarcia 90 stopni i kladl pod jedna "polacia" film, i swiatlo odbite najpierw od tej drugiej, a potem od pierwszej (tej nad filmem) przeswiecalo przez niego cos tam mu wychodzilo to bylo jak kupowalem sobie skaner - jakies trzy lata temu kupilem plusteka pt12 ( z lampa do transparentnych), ale to nie byl chyba najlepszy pomysl - rozdzielczosc (teoretycznie) 1200dpi nie jest chyba wystarczajaca do takich rzeczy - widac piksele inna rzecz, ze nie jestem w tym zbyt dobry - wychodza jakies zielonkawe twarze - to pewnie daloby sie skorygowac, ale nie wiem jak teraz troche zaluje, ze wzialem ten skaner na lpt - jest strasznie wolno niestety musialbym wtedy kupowac kontroler usb za ok 150zl - nie mialem tego w starym kompie BTW czy jak teraz kupilbym skaner plusteka bez lampy w klapie, to moge przelozyc klape od starego? jest gniazdo? oprogramowanie obsluzy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...