kaczor kcx Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam co sądzicie o takiej płytce głównej: jetway a moze ktoś ją posiada? jak sie sprawuje? jakieś ciekawostki o niej? zastanawiam sie nad jej kupnem dltaego pytam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 lepiej kupic asrocka na uli, też ma agp i pci-e, no i obsłuduje procki 939, jest o nim duży topic w tym dziale, poza tym tańszy (220zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor kcx Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 lepiej kupic asrocka na uli, też ma agp i pci-e, no i obsłuduje procki 939, jest o nim duży topic w tym dziale, poza tym tańszy (220zł) tak wiem ze tańsza i lepsza i ogólnie wymiata ale chodzi teraz o płyte pod s754 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 no chyba że już procka masz na 754, to go sprzedaj i kup asrocka i 939 :), bo tak naprawdę nie znam dobrej płyty na s754 z agp i pci-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Niestety nie ma zadnej fajnej hybrydy jak Dual Sata 2 na 939, jedyne wyjscie to zdecydowac się na AGP lub PCI-E, poniewaz ten port "AGPC" to są dwa PCI złączone razem, wiec wydajność jest gorzej niz mierna. Z tanich dobrych płyt z PCI-E polecam EPoXa 8NPA7I... PS-> Z tego co widze, to ten jetway jest podobny do MSI z tym samym portem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor kcx Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) nie mam jeszcze procka ani na 754 ani na 939 szykuje sie do zmiany ale widze że musze wybrać asrocka dual sata + venice 3000+ i zostawić swoją grafe albo brać płyte gigabyta pod 754 z pcie, semprona 754 i kupić grafe do tego... ps co lepsze Epox EP-8NPA7I nVidia nForce4 czy Gigabyte GA-K8NE nVidia nForce4 4x?? Edytowane 30 Marca 2006 przez kaczor kcx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 nie mam jeszcze procka ani na 754 ani na 939 szykuje sie do zmiany ale widze że musze wybrać asrocka dual sata + venice 3000+ i zostawić swoją grafe albo brać płyte gigabyta pod 754 z pcie, semprona 754 i kupić grafe do tego... ps co lepsze Epox EP-8NPA7I nVidia nForce4 czy Gigabyte GA-K8NE nVidia nForce4 4x?? EPoX robi 375HTT na defaultowym napieciu/chłodzeniu, gigabyte ma blokade w biosie powyzej 327 i trzeba podkrecac z windowsa clockgenem. W dodatku rev2 k8ne nie ma mozliwosci zmieniania napięć co wyklucza prawie jakies wieksze o/c. EPoX ma mozliwosc zmiany vcore do 1.55v, vmem 3.2v, vddq 1.8v, ogólnie płyta całkiem "oc friendly" ;) Wybór chyba oczywisty ;)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor kcx Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) EPoX robi 375HTT na defaultowym napieciu/chłodzeniu, gigabyte ma blokade w biosie powyzej 327 i trzeba podkrecac z windowsa clockgenem. W dodatku rev2 k8ne nie ma mozliwosci zmieniania napięć co wyklucza prawie jakies wieksze o/c. EPoX ma mozliwosc zmiany vcore do 1.55v, vmem 3.2v, vddq 1.8v, ogólnie płyta całkiem "oc friendly" ;) Wybór chyba oczywisty ;)? tak chyba oczywisty :) dzieki oświeciles mnie bo szczerze mówiąc ostro sie zastanawiałem nad tym gigabytem i mógłbym sie w niego pakować. W takim układzie wezme semprona 2800+ lub 3000+ a najlepiej 3100+ na 754 + epox ewentualnie sempron 939 (jesli znajde) lub ahlon 3000+ venice z płyta asrocka dual sata II - oczywiście wybór zależec będzie od ilości gotówki w portwelu bo róznież zastanawiam sie nad zakupem gf 6600 a jaki mam sprzet teraz to już widac w sygnaturce :) szczyt graciostwa (prawie) Edytowane 31 Marca 2006 przez kaczor kcx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 tak chyba oczywisty :) dzieki oświeciles mnie bo szczerze mówiąc ostro sie zastanawiałem nad tym gigabytem i mógłbym sie w niego pakować. W takim układzie wezme semprona 2800+ lub 3000+ a najlepiej 3100+ na 754 + epox ewentualnie sempron 939 (jesli znajde) lub ahlon 3000+ venice z płyta asrocka dual sata II - oczywiście wybór zależec będzie od ilości gotówki w portwelu bo róznież zastanawiam sie nad zakupem gf 6600 a jaki mam sprzet teraz to już widac w sygnaturce :) szczyt graciostwa (prawie) Nie przepłacaj za wyższe modele, wez 2800+ bo każdy bedzie pracował na takich taktowaniach co 3100+ czy 3400+ na default vcore...nie wspominajac o tym, że większość robi ~2.5GHz na default ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor kcx Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Nie przepłacaj za wyższe modele, wez 2800+ bo każdy bedzie pracował na takich taktowaniach co 3100+ czy 3400+ na default vcore...nie wspominajac o tym, że większość robi ~2.5GHz na default ;) ale mi chodzi o inną sprawe niż taktowanie mianowicie o Cool'n'Quiet - model 3000+ posiadą tą funkcję a model 3100+ ma l2 = 256 kb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...