NeoStrada Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 mam pytanie i problem dotyczacy Biosu a wiec chce zflashowac bios na nowy...mam nowy bios ze strony producenta.. i zgrałem go na dyskietke razem z programem do flashowania.. odpalam program amifl827 i sa opcje itd.. i musze wpisac typ pliku czyli BIOS load file .. wpisuje newbios.bin i nic.. komunikat Dont not files exist .. wiec co mam wpisac tam.?? a jak chce zapisac stary BIos to wpisuje oldbios.bin czyta, niby zapisuje na dyskietce SAVING BIOS ROM i wyskakuje komunikat ADRES I/O error i koniec.. i nie wie mco robie nie tak.. :((( po prostu jakas komenda inna czy stacja FDD sie nie wyrabia czy co.. no i nie moze z FDD załadowac nowego biosu wpisuje plik typu d6712vms.170 i nie odnajduje go a tam jest skopiowany.. :(( moze ktos cos poradzi..???? z góry wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 żeby skorzystać nazwy newbios.bin to trzeba najpierw zmienić nazwe biosu ściągnietego ze strony producenta na newbios.bin.Zrozumiałem że masz bios na dyskietce.Najlepiej na dyskietce to trzymaj tylko pliki odpowiedzialne za rozruch kompa z dyskietki.bios i program flesciach!ący trzymaj na dysku C.Pozatym (jak się nie mylę) to niektóre mobo mają opcje w BIOSIe ktura blokuje fleshowanie.Jak masz takową to ją odznasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoStrada Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 hej FumFel hmm a wiec ok, skopiuje BIOS i program na C:| . ale potem w programie flasciach!acym jak podac sciezke co wpisac zeby go odnalazł na C: bo tam jest BIOS LOAD FILE i musze wpisac sciezke jaka ?? i tak samo zeby zapisac stary bios BIOS SAVED FILE jaka komenda.. bo to niby zapisuje na FDD ale wyskakuje mi bład jak wpisuje oldbios.bin no i jak zmienic plik ten bios d6712vms.170 na newbios.bin? normalnie opcja zmien nazwe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...