Skocz do zawartości
łysyjacek

Kupno Laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Potrzebuję porady w sprawie kupna laptopa. Limit to 3000zł i ani grosza więcej (byłoby miło, gdyby jednak mniej :wink: ). Laptopa potrzebuję do słuchania muzyki, przęgladania internetu i typowo biurowych prac. Dobrze by było gdyby był na Intelu, najlepiej Pentium M (chociaż nie wiem, czy pieniążki pozwolą...) no i z dyskiem o jakiejś sensownej pojemności.

Reszta właściwie nieistotna... na pewno nie będę na nim grał...

Na laptopach się nie znam, więc zdam się na waszą opinię, jakby nie było - ekspertów :wink:

Pozdrawiam B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś takiego http://notebook.strefa.pl/main/asus_a3h_a3h-5012.php

Polecam ASUSA bo sam jestem posiadaczem lapsa tej marki... Generalnie rzecz biorąc są to maszynki stosunkowo tanie a jakościowo bardzo dobre ( może ACER jest tańszy ale nie ma najlepszej opinii... tak więc osobiście odradzam )...

Z laptopów innych firm może warto sopjrzeć na HP... jednak za tą samą kasę dostaniesz nieco gorszy sprzęt...

Przykładowo http://notebook.strefa.pl/main/hp-compaq_nx6110.php

Toshiba - jej notowania lecą w dół - to już nie te same toshiby co dawniej...

IBM - dobre, ale drogie...

Fujitsu-Siemens - hmm... sam nie wiem... Mój father ma służbowego siemensa za jakies 3 - 3,5 k... Wg mnie osoba która kupowała te lapsy nie znała się na rzeczy...

Co do innych firm - nie wypowiadam się... Jednak z lekkim dystansem podchodziłbym do firm typu Maxdata, MSI, czy nasz rodzimy OPTIMUS...

Polecam lekturę forum - ciekawych rzeczy można się dowiedziec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limit to 3000zł i ani grosza więcej (byłoby miło, gdyby jednak mniej :wink: ). Laptopa potrzebuję do słuchania muzyki, przęgladania internetu i typowo biurowych prac. Dobrze by było gdyby był na Intelu(...) z dyskiem o jakiejś sensownej pojemności.Reszta właściwie nieistotna... na pewno nie będę na nim grał...

HP nx6110 w najtanszej konfiguracji za 100 zł dokupujesz 256 MB RAM i masz super sprzet biurowy

z mocarną bateryjką , bo ten ASUS to chyba w najtanszej konfiguracji kosztuje 3 tys ?.

Ewentualnie IBM też jest niezły re51

lub re50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi