łysyjacek Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Witam... Potrzebuję porady w sprawie kupna laptopa. Limit to 3000zł i ani grosza więcej (byłoby miło, gdyby jednak mniej :wink: ). Laptopa potrzebuję do słuchania muzyki, przęgladania internetu i typowo biurowych prac. Dobrze by było gdyby był na Intelu, najlepiej Pentium M (chociaż nie wiem, czy pieniążki pozwolą...) no i z dyskiem o jakiejś sensownej pojemności. Reszta właściwie nieistotna... na pewno nie będę na nim grał... Na laptopach się nie znam, więc zdam się na waszą opinię, jakby nie było - ekspertów :wink: Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Może coś takiego http://notebook.strefa.pl/main/asus_a3h_a3h-5012.php Polecam ASUSA bo sam jestem posiadaczem lapsa tej marki... Generalnie rzecz biorąc są to maszynki stosunkowo tanie a jakościowo bardzo dobre ( może ACER jest tańszy ale nie ma najlepszej opinii... tak więc osobiście odradzam )... Z laptopów innych firm może warto sopjrzeć na HP... jednak za tą samą kasę dostaniesz nieco gorszy sprzęt... Przykładowo http://notebook.strefa.pl/main/hp-compaq_nx6110.php Toshiba - jej notowania lecą w dół - to już nie te same toshiby co dawniej... IBM - dobre, ale drogie... Fujitsu-Siemens - hmm... sam nie wiem... Mój father ma służbowego siemensa za jakies 3 - 3,5 k... Wg mnie osoba która kupowała te lapsy nie znała się na rzeczy... Co do innych firm - nie wypowiadam się... Jednak z lekkim dystansem podchodziłbym do firm typu Maxdata, MSI, czy nasz rodzimy OPTIMUS... Polecam lekturę forum - ciekawych rzeczy można się dowiedziec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Limit to 3000zł i ani grosza więcej (byłoby miło, gdyby jednak mniej :wink: ). Laptopa potrzebuję do słuchania muzyki, przęgladania internetu i typowo biurowych prac. Dobrze by było gdyby był na Intelu(...) z dyskiem o jakiejś sensownej pojemności.Reszta właściwie nieistotna... na pewno nie będę na nim grał...HP nx6110 w najtanszej konfiguracji za 100 zł dokupujesz 256 MB RAM i masz super sprzet biurowy z mocarną bateryjką , bo ten ASUS to chyba w najtanszej konfiguracji kosztuje 3 tys ?. Ewentualnie IBM też jest niezły re51 lub re50. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 laptop ma byc nowy czy uzywany ? na nowy kasy starczy tylko celeron m uzywany bedzie pentium m i to bardzo dobry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...