Scoout Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 :mur: mam małą sieć w szkole i od niedawna nową pracownię postawioną na windows server 2003. Problem polega na tym że dwa komputery z 20 ni cholery nie chcą się połączyć z inną witryną jak domyślną dla IE czyli www.microsoft.com...... pingowałem i nic, ani wp.pl ani żaden inny nie odpowiada (upłyną limit rządania...) ping wraca tylko z zewnętrznej karty sieciowej serwera z publicznym IP z kolejnego węzła już nie (tzn. xxx.xxx.xxx.25 IP serwera xxx.xxx.xxx.27 jakiś router) ????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 moze admin zablokowal inne adresy <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoout Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 moze admin zablokowal inne adresy <_<nikt nie konfigurował serwera od momentu postawienia, użyto skrypu podczas instalacji dot. zabezpieczeń. Więc jeśli chodzi o blokowanie jakichkolwiek adresów URL to żadna taka akcja nie miała miejsca. Jeśli coś takiego można zrobić to proszę o informację jak mogę to sprawdzić na serwerze, współadministruje tym serwerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...