pluszek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Otoz mam problem z DC++... Nie moge sie polaczyc z wiekszoscia Hubow, znalazlem tylko 4 na ktore moge wejsc..... Co wiecej nie moge korzystac z wyszukiwania bo nic nie znajduje..... Wercja programu to 0.688.... Nie chodzi tu o niewystarczajaca ilosc slotow czy plikow.... Pomimo tego na pasku staniu predkosc sciagania wynosi 20kb/s... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Nio to tak: Musisz wiedzieć czy jestes active czy passive, czyli czy masz zew IP czy wew. Jesli zew. to zaznaczasz w opcjach Active i wpisujesz swoje IP a portu nie wpisujesz. Jesli jestes passive to zaznaczasz passive i nic nie wpisujesz. Wtedy jak wejdziesz na jakiś hub to Ci sie napewno coś wyszuka. A i jesli nie możesz wejść to co wyskakuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Sprawdzalem te ustawienia, ale to nie to... Mam na pasive.... Podczas laczenia z Hubem wyskakuje cos takiego" "*** Próba połączenia nie powiodła się, ponieważ połączona strona nie odpowiedziała poprawnie po ustalonym okresie czasu lub utworzone połączenie nie powiodło się, ponieważ połączony host nie odpowiedział." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zablokowany program w firewallu? No sprawdzales, masz na passive a skąd pewność że jestes passive...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 W zaporze DC++ jest zaznaczony jako wyjatek.... Jestem pewien ze na pasive, gdyz jak ustawie na active to wogole nic wchodzi nawet te 4 huby... Moj net to radiowka... Nie wiem czy to wazne....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 No kurcze to nie ma nic do rzeczy, wchodzi na ten hub na jaki masz odpowiednia ilość danych i slotów udostępnione... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Ale ja mam udostepnione ponad 20GB.....Slotow wolnych zas 4.... Wiec na wiekszosc hubow moge wejsc..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Tylko 20GB?Tylko 4 sloty? Udostępnij >25GB i 5 slotów daj i ustaw na passive , potem reset, wejdz na huby jakieś znane (powyzej 5000 userów gdzies), potem sprobuj wyszukać coś, jak nie to ustaw na active, wpisz IP, reset i potem na huby wejdz i spróbuj znowu wyszukać. Masz ograniczenia na p2p ?Zablokowane porty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Jakie ograniczenia?? Jakie zablokowane porty...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Eh...niektóry "internetodawcy" dają ograniczenia na programy p2p czyle te np.eMule,DC++. Wiesz coś o tym?Jak masz wew. IP i sieć radiową to możesz mieć poblokowane porty :| Ale mimo wszystko jak ustawisz na passive powinno chodzić. Stawiam na to że wchodzisz na jakieś huby lipne i oczywiście udostępnij jeszcze z 10GB i dodaj 1 slota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) To napewno nie wina hubow... wchodze tylko tam gdzie jest ok. 3000 tys. urzytkownikow... Dodalem wiecej plikow i slotow, teraz ma 36GB udostepnionego i dodatkowo 5 slotow do wykorzystania... Jesli chodzi o dostawce internetu to go zapytam, bo kiedys byly z tym problemu, mianowicie kiedys wogole nie chodzila siec p2p.... Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez pluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...