RoY61 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Mam taki oto problem..konfig macie na dole..ale zmniejszylem fsb do 280 i dalem dzielnik 166 komp chodzil stabilnie..dzialal tak kilka dni..i chcialem sobie sprawdzic przepustowosc pamieci..w everescie..daje na odczyt i zwis..reset komp sie juz nie wlaczyl..clear cmos byl bateryjke wyciagalem..wszystkie czescie na nowo przypinalem..nic..po 6h.. komp jakby nigdy nic ruszyl..z wykasowanymi ustawieniami w biosie..no i znowu chodzil kilka dni obnizylem fsb i znow sprobowalem everesta to samo tylko ze komp juz do dzisiejszego dnia nie wstal.. sprawdzalem pamieci i dzialaja..innych rzeczy nie jestem w stanie sprawdzic.. jak wlaczam zasilanie to wiatraczki sie kreca..i slychac wlaczajace sie podzespoly..ale nie ma pisku ani nic..nie dochodzi sygnal do monitora.. na proca nie dawalewm wiecej niz 1,45v. a na pamieci 1,7v co to moze byc..albo plyta albo proc..zasilacz chyba jest ok.. i nawet niewiem co wyslac na gwarancje :/ mam jeszcze jedno pytanko czy gwarancja plyty obejmuje to ze podnosilem fsb i zmienilem bios?? plis pomozcie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Jeśli chciałbyś mobo na gwarancji wysłać to wgraj orginalny bios ;> A co do awarii...wygląda jak procek ;P miałem podobnie ze starym duronem, jak mu rdzen ukruszylem ;) po tygodniiu dla smiechu go odpalilem i wstal...ostatni raz :/ Najlepiej sproboj kompa odpalic na orginalnym biosie, bo skoro pamiatki masz ok, procek tez powinien byc w porzadku to pewnie wina biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoY61 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 ale jak mu wgram oryginalny bios jak na ekranie sie nic nie pokazuje?? proc sprawdzalem i nic nie jest ukruszone ani nic..idealny..najwyzsza temperatura jaka mial to bylo 42stopni.. kurde szkoda mi tego proca bo super sie krecil.. a jakies pomysly jak mam wgrac oryginalny bios?? jest szansa ze nie sprawdza ze zmienialem bios?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Napewno sprawdzą. Rdzen procka nie moze byc ukruszony ;) bo jest osloniety :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...