Skocz do zawartości
mikosz83

Rozgałęziacz Molex - 5x3pin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

W obudowie mam 3 dodatkowe wiatraki Arctic Cooling Fan Pro TC zmostkowane i pod napięciem 12 V, ręcznie lutowałem takie zabawy i teraz chcę porządną przejściówke kupić i teraz mam pytania.

Kupując taki http://www.allegro.pl/item94367694_rozgale..._na_2x3pin.html podłacza się do płyty głównej a dwie wychodzące podłacza sie wiatrak CPU oraz wentylator dodatkowy to bedzie pokazywało na ekranie monitora prędkość wiatraka dodatkowego ?? Chcę kupić 2 takie same aby jeszcze podłaczyć 2 pozostałe wiatraki tylko nie wiem czy płyta główna MSI wytrzymuje. Może mam lepiej kupić taki http://www.allegro.pl/item92846474_brakuje...za_5_99pln.html ?? czy lepiej rozgałęziacz ??

Prosze o pomoc.

Z góry dziękuję

P.S. Do modów, jeśli temat nie pasi to przenieście na inny dział. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrotów obu wentylatorów na jednym kablu to raczej nie zobaczysz, a co do podpinania kilku wentyli pod jedno złącze w płycie - każda mobo ma określoną maksymalną moc wentylatora, jaki możesz podłączyć (dla przykładu na A8N-E jest to w sumie 24W, zerknij w instrukcji). To coprawda sporo, bo wentylatory 120mm mają ~2W (świecące więcej), ale ja bym podpinał bezpośrednio pod zasilacz. Podobną przejściówkę do swoich zasilaczy daje Seasonic i u mnie sprawdza się bez zarzutu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi