mikosz83 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Witam ! W obudowie mam 3 dodatkowe wiatraki Arctic Cooling Fan Pro TC zmostkowane i pod napięciem 12 V, ręcznie lutowałem takie zabawy i teraz chcę porządną przejściówke kupić i teraz mam pytania. Kupując taki http://www.allegro.pl/item94367694_rozgale..._na_2x3pin.html podłacza się do płyty głównej a dwie wychodzące podłacza sie wiatrak CPU oraz wentylator dodatkowy to bedzie pokazywało na ekranie monitora prędkość wiatraka dodatkowego ?? Chcę kupić 2 takie same aby jeszcze podłaczyć 2 pozostałe wiatraki tylko nie wiem czy płyta główna MSI wytrzymuje. Może mam lepiej kupić taki http://www.allegro.pl/item92846474_brakuje...za_5_99pln.html ?? czy lepiej rozgałęziacz ?? Prosze o pomoc. Z góry dziękuję P.S. Do modów, jeśli temat nie pasi to przenieście na inny dział. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 w tym 1. to nie wiem jak winda pokaże obroty z dwóch wentylów naraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikosz83 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 W sumie nie liczy mnie żeby było obroty bo i tak jest zmostkowane i chodzi na full. Tylko nie wiem czy warto ryzykować aby 1 wiatrak CPU oraz 3 AC FAN PRO skorzystaliby z płyty głównej zamiast od zasilacza za pomocą MOLEX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Obrotów obu wentylatorów na jednym kablu to raczej nie zobaczysz, a co do podpinania kilku wentyli pod jedno złącze w płycie - każda mobo ma określoną maksymalną moc wentylatora, jaki możesz podłączyć (dla przykładu na A8N-E jest to w sumie 24W, zerknij w instrukcji). To coprawda sporo, bo wentylatory 120mm mają ~2W (świecące więcej), ale ja bym podpinał bezpośrednio pod zasilacz. Podobną przejściówkę do swoich zasilaczy daje Seasonic i u mnie sprawdza się bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...