zoil Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Mate: czy nie lepiej byloby umiescic odplyw z tego zbiornika ( Rezerwuar 1l ) na dole? wtedy zbiornik pelnilby rownoczesnie role odpowietrzacza ( zakladajac ze bedzie stal pionowo.. ) co ty na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Dziesiec minut temu mialem maly przeciek w ukladzie (moj pierwszy) :) Leze sobie w pokoju i lece po kanalach na TV i nagle slysze jakies pluskanie, no to se mysle ze komputer w pizdu poszedl z dymem. Ale nic, zrywam sie z kanapy (co bylo dosc ciezkie ze wzgledu na pozycje jaka przyjolem) i lece do kompa. Komp nadal dziala tylko ze w zbiorniczku z pompka cuda nie widy sie dzieja z woda. Zamykam kompa, odlanczam pompke i co sie okazalo? Klej z pistoletu nie wytrzymal na tym malym otworku na wylotowce (wlasciciele PH:802 wiedza co to jest) i cisnienie go wypchnelo :lol: Naciagnolem weza dalej na rurce tak zeby zakryla ten otwor, dolozylem zacisk i jakos teraz dziala. :) Chyba zaczne prowadzic relacje na zywo z postepow i awarii mojego WC :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastak Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 jezeli masz mala obudowe to zrob zbiorniczek wyrownawczy ze sloika :) w zakretce robisz dziury na weze i kabel zasilania, uszczelniasz silikonem i juz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Dziesiec minut temu mialem maly przeciek w ukladzie (moj pierwszy) :) Leze sobie w pokoju i lece po kanalach na TV i nagle slysze jakies pluskanie, no to se mysle ze komputer w pizdu poszedl z dymem. Ale nic, zrywam sie z kanapy (co bylo dosc ciezkie ze wzgledu na pozycje jaka przyjolem) i lece do kompa. Komp nadal dziala tylko ze w zbiorniczku z pompka cuda nie widy sie dzieja z woda. Zamykam kompa, odlanczam pompke i co sie okazalo? Klej z pistoletu nie wytrzymal na tym malym otworku na wylotowce (wlasciciele PH:802 wiedza co to jest) i cisnienie go wypchnelo :lol: Naciagnolem weza dalej na rurce tak zeby zakryla ten otwor, dolozylem zacisk i jakos teraz dziala. :) Chyba zaczne prowadzic relacje na zywo z postepow i awarii mojego WC :twisted: :arrow: 1. Nie rób prowizorek bo się zemści :x. :arrow: 2. Co do przecieków Aby zminimalizować straty-stosuj wodę destylowaną/demineralizowaną, ma śladowe ilości elektrolitu i w razie powodzi słabo przewodzi (aż nie czuje jak rymuję) Ja miałem 2 małe przecieki i jedną powódź :? wywaliło mi całą wodę z układu na mobo i grafę. Jedynym skutkiem ubocznym był stres czy ruszy po wyschnięciu (w sumie gdyby nie ruszyło to MOBO 400zł grafa 400zł, to 800 poszło by się je%$#ać) Ruszyło UHHH lawina z srca mi się stoczyła Dobrze, że założyłeś cybanty. :arrow: 3. zrób sobie odpalanie pomki za pomoca przekaźnika. Jedyne słuszne rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Mam juz zaciski na bloku (az 1zl/szt ;) ). Blok jak narazie widze ze ma dosc dobra sprawnosc. Co ok. 10 minut temp. procka podnosi sie o 1*C. W pokoju mam 21*C a procek ma 32*. Ta zmiana temperatury wynika z braku chlodnicy a 90W ciepla przez przewody nie uleci. Teraz jade na napieciu 1.70V zeby zaoszczedzic pare W. Moze starego uda mi sie przekabacic i kupi mi na kredyt nagrzewnice ;) . Ostatnio jak przyszla do mnie paczka od Mate'a to zrobil mi kazanie ze tego nie zamontuje :lol: ale teraz jakos ten pomysl mu sie spodobal. A nie lepiej na szrota pojechać i malucha pozbyć interesującej nasz czesci twarzy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Amoniak prowizorek to ja nie robie. Poprostu nie wiedzialem czym moge zatkac ten maly otworek to walnolem na niego ten klej. Niestety na tak malej powierzchni nie mogl zatrzymac tak duzego cisnienia. Teraz jak mowilem mam naciagniety waz wiec juz jest po problemie. Ten duzy otwor tez mam zaklejony tym klejem ale tam mam od samej podstawy do samego czubka wiec ma o wiele wieksza powierzchnie trzymania. Co do wody to wiem ze trza uzywac destylowanej. Jak narazie mam kranowke bo nie byle w jakims sklepie wiec nie moglem kupic ale dzisiaj jade wiec kupie baniak 5L. Kazz o co ci chodzi z tym maluchem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziolek_pl Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Prawdopodobnie chodzi mu o chłodnice lub nagrzewnice z Fiata 126 BIS bo te tylko są chłodzone cieczą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Pewnie niektorzy juz wiedza co napisze :D Przed 5 minutami wywalilo mi ten drugi korek na rurce odplywowej :evil: Znowy musialem to zalepiac. Najpierw wcisnolem troche rozgrzanego kleju, potem na wcisk zapalki i od gory znowu zalalem klejem. Mam nadzieje ze to jakos jeszcze wytrzyma. :? Moze jak zrobie blok na grafe i powieksze weze to cisnienie na pompce spadnie i nie bedzie tego wywalac. Zobaczylem rowniez ze troche za mozno scisnolem weza na wylocie i teraz jest tam wgniecenie no i gwarancja wpizdu, poszla sie jebac :evil: mam nadzieje ze przez caly okres exploatacji nic sie w niej nie stanie bo nie mam zamiaru kupowac drugiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...