Jooseeph Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) tak pisze na naklejce: T286A-03A3 / MD3412UPS tak pisze na kostkach: PQI PQ3D328S6 standardowe timingi to 2,5-3-3-7 czy jak ustawie napięcie 3V to nic sie z nimi nie stanie? bo ustawilem chwilowo a dzieki temu mozna podkrecic lepiej procka..:) a czy dzieki napieciu mozna osiagnac lepsze timingi? :)? czytalem tez 2 rozne zdania ze suma 3 ustawien ma dac ta najwieksza liczbe czyli 2+2+2=6 i ze tak trzeba ustawic a drugie zdanie to ze dla chipsetu nforce najlepiej ustawic timingi 2,5-3-3-11 .. wiem trzeba potestowac.. mialem te standardowe to po podkreceniu czasem mi sie PC nie uruchamial bo nie botowal.. ale to bylo sporadycznie raz na 3-4 dni.. a te timingi 2,5-3-3-11 mam aktualnie z 2 dni i jak narazie nic.. i jak ktos cos wie o tych kosciach to niech powie i oceni..:) pozdrawiam Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Jooseeph Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 prosze niech ktos odpowie..napewno znajdzie sie ktos kto zna odp na moje pytanie..a nie chce miec dluzej wlaczone na 3V bo sie boje skutkow ubocznych jesli sa takowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Boże święty :mur: Zacznijmy od początku -> na nForce 2 najwydajniejszym ustawieniem było "2-2-2-11 CPC ON". Na nowszych platformach im niższe timingi tym lepsze. Następna odpowiedź -> Jeśli napięcie na pamięciach pomaga w OC [ale chyba nie procesora?] to można je dać. Aczkolwiek radziłbym Ci sprawdzić czy przechodzą SuperPI próbke "32M" oraz najlepiej sprawdzić GoldMemory czy nie występują błędy :? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 tak procesora.. powyzej 2.41 nie wyciagne na standardowym napieciu ramu jesli dam na 3V moge ustawic szyne z wynikiem 2,52ghz a jak sprawdzic jakie jest standardowe napiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 a po co Ci standardowe? nie wiesz, że istnieje coś takiego jak dzielniki na pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 no wlasnie po nic dlatego chce zmienic napiecie bo zaowazylem ze lepsza wydajnosc jest.. np. z tym iz wiecej podkrecilem procka.. co do dzielnikow pamieci to nie wiem .. jestem zielony w tym temacie.. pisalem na forum haslo "dzielniki pamięci" to nie pisalo jak to liczyc itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Masz już maxymalny dzielnik jeśli przy HTT 300 masz 150 MHz na ramie... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 aha ;) a co do napiecia? nie mam obaw co do jakiegos spalenia albo cos? czy lepiej dac na auto..albo prubowac co 0,5V bo taka mam rozbierznosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...