Skocz do zawartości
Jooseeph

Ddr333 512mb Pqi T286a-03a3, Md3412ups

Rekomendowane odpowiedzi

tak pisze na naklejce: T286A-03A3 / MD3412UPS

tak pisze na kostkach: PQI PQ3D328S6

standardowe timingi to 2,5-3-3-7

czy jak ustawie napięcie 3V to nic sie z nimi nie stanie? bo ustawilem chwilowo a dzieki temu mozna podkrecic lepiej procka..:) a czy dzieki napieciu mozna osiagnac lepsze timingi? :)?

czytalem tez 2 rozne zdania ze suma 3 ustawien ma dac ta najwieksza liczbe czyli 2+2+2=6 i ze tak trzeba ustawic a drugie zdanie to ze dla chipsetu nforce najlepiej ustawic timingi 2,5-3-3-11 .. wiem trzeba potestowac.. mialem te standardowe to po podkreceniu czasem mi sie PC nie uruchamial bo nie botowal.. ale to bylo sporadycznie raz na 3-4 dni.. a te timingi 2,5-3-3-11 mam aktualnie z 2 dni i jak narazie nic..

i jak ktos cos wie o tych kosciach to niech powie i oceni..:) pozdrawiam

Edytowane przez Jooseeph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boże święty :mur:

Zacznijmy od początku -> na nForce 2 najwydajniejszym ustawieniem było "2-2-2-11 CPC ON". Na nowszych platformach im niższe timingi tym lepsze. Następna odpowiedź -> Jeśli napięcie na pamięciach pomaga w OC [ale chyba nie procesora?] to można je dać. Aczkolwiek radziłbym Ci sprawdzić czy przechodzą SuperPI próbke "32M" oraz najlepiej sprawdzić GoldMemory czy nie występują błędy :? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie po nic dlatego chce zmienic napiecie bo zaowazylem ze lepsza wydajnosc jest.. np. z tym iz wiecej podkrecilem procka..

co do dzielnikow pamieci to nie wiem .. jestem zielony w tym temacie.. pisalem na forum haslo "dzielniki pamięci" to nie pisalo jak to liczyc itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi