Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co ja wiem, to zaden BIOS nie oferuje wsparcia dla PCI 1/5. Tyle poporstu nie obsluguje KT266A. Mowilo sie co prawda o tym ze wspiara i ktos tam badal to ale okazuje sie ze nie jest tak swietnie. Jak to sprawdzic? Karty SCSI sa bardzo wrazliwe na podniesienie PCI. Powyzej 38MHz juz wysiadaja. Wkladamy taka karte przy FSB 160MHz i...kupa. Kaszani sie...wzniosek prosty....ale ja tylko tak czytalem, osobiscie nie potwierdzilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co ja wiem, to zaden BIOS nie oferuje wsparcia dla PCI 1/5. Tyle poporstu nie obsluguje KT266A. Mowilo sie co prawda o tym ze wspiara i ktos tam badal to ale okazuje sie ze nie jest tak swietnie. Jak to sprawdzic? Karty SCSI sa bardzo wrazliwe na podniesienie PCI. Powyzej 38MHz juz wysiadaja. Wkladamy taka karte przy FSB 160MHz i...kupa. Kaszani sie...wzniosek prosty....ale ja tylko tak czytalem, osobiscie nie potwierdzilem.

Lancer szanuje cie jako speca i podziwiam naprawde, ale chyba nie jestes w temacie. Jezeli by nie bylo 1/5 to jakim cudem ludzie by wykrecali na tych plytach fsb ponad 200? mieli by na pci ponad 50 Mhz!!!!

Powyzej 166mhz wlacza sie dzielnik 1/5 i inaczej byc nie moze :)

Za pare tygodni bede mial OCZ PC3200 to tez sobie puszcze na fsb 200 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...