Skocz do zawartości
extremeee

Audigy 2 Zs Vs Audigy 4 Vs Audigy 2 Oem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat... otoz po sprzedazy kochanego asusa na nf 2 ktroy mial sound storm`a zostalem na starym poczciwym ecs i blizej nieokreslonej karcie dzwiekowej :D wiem tylko ze to jakis creative ale typu karty nei znam :D

Mam hmm nie wiem jak to nazwac midi-fi ?:P w kazdym razie chodzi tutaj o takiego pseudo segmentowca TECHNICS EH 750 5.1 ktory posiada 6ch input..

Niestety w mojej terazniejszej karcie nie ma mowy o jakimkolwiek 5.1 :) zastanawiam sie wiec nad ktoras z ytulowych kart ... duzo pozytywow nasluchalem sie o 2 ZS... za to niczego nie dowiedzialem sie o 4 ...

chociaz moj kolega porownujac to do kart graficznych starej genereacji stwierdzil

"2 ZS to taki GF 3 Ti 500 a 4 to taki gf 4 MX" - powiedzcie mi czy chlopak dobrze mowi ?

W gre wchodzi jeszcze Audigy 2 OEM >. co wybrac ?

Edytowane przez extremeee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja rowniez planuje zastapic czyms moja integre. Nie zalezy mi na jakichs wybujanych efektach w grach. Glownie zajmuje sie muzyka, djka, bawie sie duzo w abletonie no i wypada miec jakas sensowna karte. Co polecacie? Jak sie widzi Audigy 4? Do 200zl moge wydac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po przeanalizowaniu za i przeciw moj wybor padl na audigy 4...

a) konstrukcja nowsza od a2

B) latwiej sprzedac bo kazdy zawsze bierze to co ma numerek wyzej :P

c) 2 lata gwarancji a cena niewiele wyzsza od a2 ...

d) 2ZS jest za drogi a korzysci z niego niewspolmierne do ceny

e) biore a4 OEM bo mam podpiete do wierzy i pilot mi nie potrzebny..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi