Torwald Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Szukam czegos co osloniloby monitor lcd, a konkretnie sam ekran. Monitor bedzie mocowany w blacie, pod katem (w firmie), wiec jesli cos na niego przypadkiem spadnie, to mogila :/ Odpada ukrycie go pod pozioma szyba, monitor bedzie wystawal z blatu od poczatku jego ekranu, pod katem ok. 45*. Jesli ktos z was zna jakis sposob na oslonienie ekranu, bede wdzieczny za odzew. PS. Najbardziej interesuja mnie rozwiazania "komercyjne" czyli cos co moge kupic i od razu zamontowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Szukam czegos co osloniloby monitor lcd, a konkretnie sam ekran. Monitor bedzie mocowany w blacie, pod katem (w firmie), wiec jesli cos na niego przypadkiem spadnie, to mogila :/ Odpada ukrycie go pod pozioma szyba, monitor bedzie wystawal z blatu od poczatku jego ekranu, pod katem ok. 45*. Jesli ktos z was zna jakis sposob na oslonienie ekranu, bede wdzieczny za odzew. PS. Najbardziej interesuja mnie rozwiazania "komercyjne" czyli cos co moge kupic i od razu zamontowac. kupujesz monitor z przyciskami z boku lub od spodu i na ramke z przodu zamawiasz na wymiar szlifowaną szybę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Tez wpadlem na taki pomysl. Problem pojawia sie w momencie instalowania tej szyby. Czy ja przykleic, przykrecic ? Najlepiej tak zeby nie uszkodzic monitora i zeby byla demontowalna. Tak wiec problem nie jest taki banalny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Tez wpadlem na taki pomysl. Problem pojawia sie w momencie instalowania tej szyby. Czy ja przykleic, przykrecic ? Najlepiej tak zeby nie uszkodzic monitora i zeby byla demontowalna. Tak wiec problem nie jest taki banalny ;] jest tasma klejąca dwustronna, mozna w 4 punktach kawałek takiej tasmy uzyć i w razie czego da się to odkleić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Nie wiem czy przy pomocy 4 kawalkow tasmy dwustronnej da sie zamocowac taka szybe. Troche chyba wazy, a z doswiadczenia wiem ze tasmy dwustronne maja tendencje do odklejania sie w najmniej odpowiednim momencie. Poza tym, jak juz pisalem, chce kupic gotowy produkt, ale jak bede musial zrobic to recznie to sobie poradze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Nie wiem czy przy pomocy 4 kawalkow tasmy dwustronnej da sie zamocowac taka szybe. Troche chyba wazy, a z doswiadczenia wiem ze tasmy dwustronne maja tendencje do odklejania sie w najmniej odpowiednim momencie. Poza tym, jak juz pisalem, chce kupic gotowy produkt, ale jak bede musial zrobic to recznie to sobie poradze ;] ja zrobiłem to tak: http://www.friend.za.pl/szyba/index.html mozna zwiększyc liczbę uchwytów - będzie to bardziej trwałe i rowniez demontowalne. kawałki blaszane przykleiłem silikonem do brzegów szkła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 I to sie trzyma na tych 2 blaszkach ? Bede musial jeszcze nad tym podumac troche. Dzieki serdeczne za foty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 hmm a taka szyba doklejona nie odbija za dużo światła i tym samym nie przeszkadza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) hmm a taka szyba doklejona nie odbija za dużo światła i tym samym nie przeszkadza?? Gdyby to była zwykła szyba to TAK ale u mnie to jest szyba wyciągnięta z oryginalnego monitorowego filtru CRT GLAREGUARD http://www.friend.za.pl/filtry.htm (kupiłem takie uzywane filtry za grosze) z super warstwami antyrefleksyjnymi, stawiałem obok CRT i porownywałem odbicia - są na takim samym poziomie. Dodatkowo filtr poprawił czern, zmniejszył jasnosc (większosc filtrow przepuszcza około 72% swiatła) Odkąd zainstalowalem ten filtr to jestem zdecydowanym zwolennikiem takich rozwiązań (nec 70GX2 90GX2 20Wgx2, sony Xblack, acer CrystalBrite itd) Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...