Skocz do zawartości
Sewer

Meritum -artur Sas - Uwazac Złodzieje!

Rekomendowane odpowiedzi

Zalozyłem ten temat by uzyskac waszą pomoc..

Sprawa wyglada tak.Zakupilem procesor od firmy -Meritum -Artur Sas z Wrocławia byl to Barton M. Procesor nowka na gwarancji + faktura vat. Niestety procek sie zjaral - odeslalem go do nich.Po pewnym czasie dzwonie tam a oni twierdza ze paczka nei doszla - zlozylem reklamacje na poczcie i cudownym zbiegiem okolicznosci paczka sie znalazla u nich w "firmie".Powiedziano mi ze gwarancja zostala uznana i dostane zwrot kasy.Nr konta wyslalem i na podany przez pracownika adres mail. No i czekalem.. czekalem.. i nic :(

Oczywiscie kilkukrotnie dzwonilem do nich i dowiedzialem sie ze "firma ma kłopoty finansowe ale kasa zostanie zwrocona napewno tylko trzeba czekac" Prosilem o jakiekolwiek pisemne oswiadczenie w sprawie reklamacji -oczywiscie takowego nie uzyskalem !

kwota nie jest wielka 320 pln czy jakos tak ale przeciez im nie podaruje? Cala sprawa zaczela sie jeszcze w ubieglym roku .. i nie daje mi spokoju.. Jako ze pracuje to srednio mam czas wybrac sie na policje -bylem w federacji konsumentow i poradzili mi bym wyslal do tej firmy oficjalne pismo poleconym z potwierdzeniem odbioru.Tak tez zrobilem - listw wrocil z adnotacja "niepodjete w terminie" :(

Moze na Tweaku jes ktos kto mial stycznosc z ta "firma" ? Moze jest ktos uczynny z wroclawia kto moglby do nich podjechac i zrobic im burdel ? Sam juz nei wiem co zrobic.. ale watpie bym byl jedyna oszukana przez nich osoba?

Mam wszystkie dokumenty ,potwierdzenia nadania, f vat ,kopie gwarancji itp.. Nie mam zadnej ich odpowiedzi na pismie...

Prosze o rade , pomoc , cokolwiek.. nie chce im darowac tej kasy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasu mi troche brak.. pozatym licze ze moze ktos tez zostal przez nich oszukany i moze "razem" byloby lepiej zlozyc jakis pozew czy cos. ?

Pozatym nigdy nie musialem takich rzeczy robic a policji zdeka nie lubie :) i to tylko ostatecznosc zebym sam poszedl na komisariat a nei zostal doprowadzony :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi