Skocz do zawartości
Dziobak

Spalona Grafa + Slot Agp?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, sam nie wiem jakim cudem, ale wszystko wskazuje na to, że Radzia szlag trafił... :mur:

Co gorsze port AGP na plycie chyba tez padł bo żadna inna karta w nim nie działa... Czy możliwe jest, żeby karta pociągnęła za sobą AGP? Czy da się to jakoś naprawić na mojej płycie? (Soltek 75FRN3-L), czy też pozostała mi wymiana płyty? Włożyłem kartę na PCI i wszystko inne działa więc reszta na płycie jest chyba sprawna... Proszę o pomoc bo po kilku godzinach mam już dość S3 Virga :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak... włożyłem ją kiedyś i przez niedbalstwo nie dopchnąłem do końca w slocie (ten zatrzask na płycie nie zaskoczył), wszystko chodziło ładnie przez miesiąc lub więcej, aż tu nagle wczoraj dotknąłem obudowy i obraz zniknął... No to sobie pomyślałem, że karta nie styka, wyłączyłem kompa, rozkręciłem i wsadziłem kartę tak jak powinna być... Włączyłem... no i poczułem swąd... :? Nie wiem naprawdę jak to się stało, raczej nic mechanicznie nie uszkodziłem bo naprawdę delikatnie to robiłem... (tak mi sie zdaje)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem okazji narazie, ale wkładałem inną do swojego (nawet 2 na agp). Żadna nie działa, po włączeniu kompa kręcą się wiatraki, dysk chodzi ale nie ma tego charakterystycznego piknięcia z biosu i żadnych oznak na monitorze.

Czy możliwe żebym AGP uwalił?

Karta na PCI działa, patrzyłem kondensatorki koło slotu AGP i wyglądają normalnie... a jednak nie działa :sad:

Edytowane przez Dziobak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi