Maksymus007 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Otóz mam taki problem - mialem sobie samsugna 757dfx (17 CRT calkiem fajna) i wszystko bylo OK. wymienilem na model w temacie i pojawil sie problem . otoz w CS:S i innych grach pojawil sie problem, ze przy szybko przesuwajacych sie obiektach widac cos jakby efekt schodkow - tzn jesli patrzymy na krawedz to nie jest ona caly czas rownolegla tylko przesuwa sie skokami - no cos tak robi sie na telewizorze gdy komorka dzwoni w poblizu. Grafa to ATI Radek 9600 PRO VE nieco podkrecona, ale stabilna. Niebardzo wiem, czym to jest spowodowane... stary CRT ciagnal spokojnie 100Hz, an LCD to tylko 75 i moze stad ten efekt? Jakosc kabla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 nie chlopie mam ten sam monitor i w cs1.6 przy gwaltpwnych ruchach na 75Hz mam smuge ustaw sobie odsiwezanie na 60Hz i bedzie gites troche pozno ale jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Otóz mam taki problem - mialem sobie samsugna 757dfx (17 CRT calkiem fajna) i wszystko bylo OK. wymienilem na model w temacie i pojawil sie problem . otoz w CS:S i innych grach pojawil sie problem, ze przy szybko przesuwajacych sie obiektach widac cos jakby efekt schodkow - tzn jesli patrzymy na krawedz to nie jest ona caly czas rownolegla tylko przesuwa sie skokami - no cos tak robi sie na telewizorze gdy komorka dzwoni w poblizu. Grafa to ATI Radek 9600 PRO VE nieco podkrecona, ale stabilna. Niebardzo wiem, czym to jest spowodowane... stary CRT ciagnal spokojnie 100Hz, an LCD to tylko 75 i moze stad ten efekt? Jakosc kabla? typowe rwanie obrazu przy braku Vsync , trzeba włączyć w sterach opcję synchronizacji obrazu z monitorem, nie wiem dokładnie gdzie to jest w ATI. tutaj: http://www.tweakguides.com/ATICAT_6.html nazywa się to "Wait for Vertical Sync" ponadto 60Hz to zalecana f dla LCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...