Skocz do zawartości
amat

Przedni Panel Ide/sata

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje takie przedniego panelu ktory umozliwi mi regulacje pracy wiatrakow jak i podlaczenie dysku twardego zarowno SATA jak i IDE. Takie cos http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=1072 mi wpadlo w oko, tylko jak do tego najlatwiej podlaczyc dysk IDE? Czy taka jak zalaczona przejsciowka MOLEX -> SATA power dziala w obie strony tj. czy mozna podlaczajac ja do wyjscia SATA power mozna zasilic nia dysk IDE lub nawet inne urzadzenia podlaczane do molexa? Pozostaje jeszcze kwestia jak przeslac dane z SATA na IDE. Jest jakas przejsciowka? Bo widzialem np. przejsciowke USB -> IDE ale sa strasznie drogie (~50zl) i duze. Na zagranicznych stronach widzialem tez panele 3,5cala z wyjsciami eSATA SATA IDE itd., ale w Polsce raczej ciezko cos takiego dostac. Ktos moze mi polecic jakas polska dobra strone/sklep zeby to ogarnac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

molex---> sata power nie bedzie dzialac w dwie strony... potrzebujesz odwrotnego kabla sata--->molex albo molex żeński--->molex meski to tak samo jak bys chcial koncowke przedluzacza podłączyć do gniazdka (dziurka w dziurke) a z zewnatrz dysk ide najlepiej sie podlacza przez usb adapter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi