Caleb Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Siema, mam jedno proste pytanko odnosnie mojego Szefa 420W HPC (moc szczytowa to zdaje sie 450W) Jakiś czas temu zmieniłem pare gratów w budzie na to co jest w sigu, ale niebawem chyba sprawie sobie nastepne 7600GT do tandemu wiec pytanie jest bardzo proste czy nominalna moc mojej zasilki poradzi sobie z dwiema grafikami (nie maja dodatkowego zasilania). Na kalkulatorach mocy (zenfist) wychodzi ze styknie: http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp wychodzi 382W ale nie wiem czy to minimalny czy maksymalny pobór mocy (dodalem juz tam druga karte i 2gb ramu) i na ile mozna zawierzyc temu kalkulatorowi. Czy rezerwa 30-40W wystaczy? Nie odbije sie to na stabilności zasiłki? Jak cos to co byscie zaproponowali do mojego zestwu dodając do niego wspomniane jedno 7600GT i GB ramu, tak do 350 zl, czy wogole jest sens zmieniac tego Chefa? <_< Qumpel niedlugo bedzie opychal Tagana 430W ale róznica jest raczej symboliczna w samej mocy wiec sobie to raczej daruje. Pozdro Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Chiefik jest starej konstrukcji i może mieć problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 jezeli to 420W z 18A na 12v to bedzie max ciężko o ile wogóle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vojti Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Kup Enermaxa Liberty 620W.Jest cichy i bardzo wydajny.Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Vojti ale żeś palnął z tym enermaxem lol ;) za 350zł to bierz jakiegoś topowera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Kup Enermaxa Liberty 620W.Jest cichy i bardzo wydajny.Polecam chłopie chybas ocipiał po co mu 620W -skoncz juz wszytski wkoło wciskać ten zasilator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zakochać się w Enermaxie, to powinni leczyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vojti Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Kupujcie sobie co chcecie,mnie to lata.Mam 2 Enermaxy i obydwa sa idealne.Wole raz kupic super zasilke niz ciagle zmieniac jakies badziewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...