lord_cein Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Witam Mam problem z komputerem i nie wiem w czym żecz ;/ Otóż, jak tylko włożę kabel zasilający do zasialacza to komputer się włącza i nie można go wyłączyć, monitor się nie odpala, a więc nie mam nawet jak wejść do biosu. Nie odgrywa żadnych melodyjek:/ Restartowałem bios poprzez zworkę i wyciągniecie baterii na całą noc i dalej to samo:/ Nie wiem w czym leży problem :/ Czyżby padła płyta główna? Jeśli ktoś miał kiedyś coś takiego, to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredeK Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Sprawdź na innym zasilaczu. Może płyta, ale raczej zasilanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lord_cein Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Sprawdzałem na innym zasilaczu i dzieje się to samo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dana63 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Witam Mam problem z komputerem i nie wiem w czym żecz ;/ Otóż, jak tylko włożę kabel zasilający do zasialacza to komputer się włącza i nie można go wyłączyć, monitor się nie odpala, a więc nie mam nawet jak wejść do biosu. Nie odgrywa żadnych melodyjek:/ Restartowałem bios poprzez zworkę i wyciągniecie baterii na całą noc i dalej to samo:/ Nie wiem w czym leży problem :/ Czyżby padła płyta główna? Jeśli ktoś miał kiedyś coś takiego, to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam wiesz mysle ze powinienes sprawdzic czy podlonczyles monitor do pradu bo o ile wiem piszesz ze monitor nie odpala monitor powinien sie zalonczyc niezaleznie i powinna sie na nim swiecic taka kontrolna lampka na ekranie takie kwadraty jak jest u mnie lub inne nie wiem jak jest na innych monitorach jesli odloncze kompa monitor sie swieci wiec sprawdz podlonczenie monitora do zasilania zas zlanczanie sie kompa z zasilacza moze byc kwestia podlonczenia kabli albo tez ustawien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 wiesz mysle ze powinienes sprawdzic czy podlonczyles monitor do pradu bo o ile wiem piszesz ze monitor nie odpala monitor powinien sie zalonczyc niezaleznie i powinna sie na nim swiecic taka kontrolna lampka na ekranie takie kwadraty jak jest u mnie lub inne nie wiem jak jest na innych monitorach jesli odloncze kompa monitor sie swieci wiec sprawdz podlonczenie monitora do zasilania zas zlanczanie sie kompa z zasilacza moze byc kwestia podlonczenia kabli albo tez ustawien Jak monitor jest podłączony do kompa ale komp nie daje sygnałów to jest czarny ekran ale świeci się czerwona/pomarańczowa kontrolka, ale jak kabel jest całkiem odłączony lub uszkodzony to wtedy po ekranie latają różne znaczki zwykle z napisem "Check signal cable". Ja mam podobny przypadek, ale komp załącza się tylko na parę sekund, po czym gaśnie i wtedy można go uruchomić normalnie. Nie sprawdzałem jeszcze ale najprawdopodobniej to wina zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Sprawdź czy nie masz kurzu w obudowie i czy nie zwarły się jakieś piny. Przedwczoraj naprawiałem taki sam komputer. Okazalo się, że gościu wsadzał dvd-rw i coś mu nie chciało wejść i pchał, pchał na siłę i zwarl oraz wykrzywił tą nagrywarką dwa piny. Z tym obrazem to też dziwna sprawa. Jeżeli wszystko sprawdzisz to spróbuj włożyć inną grafikę i zobacz jeszcze czy nie są wybuchnięte kondensatory na płycie i czy nie są przepalone ścieżki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 W biosie jest odpowiednia funkcja, którą mozna ustawić tak aby komputer bootował po podaniu napięcia. Podaj model płyty głównej to poszukam manuala a w nim odpowiedzialnej za to funkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Klaus czytaj dobrze, on nawet nie ma jak do biosu wejsc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lord_cein Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Witam Sprawdzałem pod innym monitorem, dwa inne zasilacze i dalej to samo... bios jak juz pisałem restartowałem poprzez wyciągnięcie baterii na całą noc i zworkami na płycie... Zamówiłem drugą taką samą płytę i jak przyjdzie to zobacze co i jak. Dodam jeszcze, że na Allegro znalazłem aukcję z uszkodzoną płytą o podobnym problemie. Też startuje sama po podpięciu zasilania. Więc widać nie tylko ja mam ten problem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancyk Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 mam podibny problem z plyta Solteka.....padla mi plyta, zanioslem do serwisu, wymienili wszystkie kondensatory ale problemy z zasilaniem nie imieli wytlumaczyc....komp dziala normalnie....tylko jak wylacze i wlacze listwe albo jak wloze kabel zasilania to komp sie odpala ale dalej dziala poprawnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...