jerzyp3 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Mój problem polega na tym, że po około 15 minutach od rozpoczęcia nagrywania obraz przestaje być płynny. Próbowałem nagrywać na niższych parametrach ale to nie pomogło. Przeprowadziłem też formatowanie dysku i nic. Zainstalowałem również najnowsze drivery i software ze strony producenta. Konfiguracja komputera też chyba nie powinna być przeszkodą (Barton 2500+, 512MB, 80GB, Radeon 9200 64MB). Może ktoś miał podobny problem, Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Do jakiego kodeka zapisujesz materiał? Najlepiej zgrywać np. do kodeka Mjpeg, materiał zajmuje dużo, ale jest cały czas płynny i nie gubi się klatek. Domyślam się że próbujesz zgrywać bezpośrednio do Xvida lub Divxa co wymaga bardzo mocnego procesora i szybkiego dysku. Podejżewam, że zgrywany obraz jest płynny do czasu aż zapełni się pamięć Ram, potem trzeba zapisywać materiał bezpośrednio na dysk, który nie nadąża więc zaczyna się gubienie klatek (brak płynności). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...