Beerman Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Witam. Czy komuś udało się skorzystać z portu COM na płycie 9NPA+SLI? Kupiłem śledzia, ale niestety port po prostu nie działa. Próbowałem wszelkie ustawienia przerwań portu w biosie i niestety nic - brak komunikacji. W Windows XP widoczny jest COM1, pod linuxem też (ttyS0). Czy to możliwe, aby układ pinów na płycie był jakis niestandardowy i nie pasował do typowych śledzi (sprawdzalem dwa różne). Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerman Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Beerman napisał(a): Witam. Czy komuś udało się skorzystać z portu COM na płycie 9NPA+SLI? Kupiłem śledzia, ale niestety port po prostu nie działa. Próbowałem wszelkie ustawienia przerwań portu w biosie i niestety nic - brak komunikacji. W Windows XP widoczny jest COM1, pod linuxem też (ttyS0). Czy to możliwe, aby układ pinów na płycie był jakis niestandardowy i nie pasował do typowych śledzi (sprawdzalem dwa różne). Z góry dzięki za odpowiedź. Już jest ok. Epox olał standardową numerację na DB9 i szedł pionowo dwójkami (1-6, 2-7, itd) zamiast szeregami (1-5 i 6-9). Było trzeba przelutować wszystko (oczywiście oprócz 1 - (D)CD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...