rafamaja Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Postanowiłem o tym tu zapytać!! Otóż od wczoraj nie mogę się rozłączyć z moim - Połączeniem lokalnym - mam radiówkę kartę sieciową zintegrowaną z płytą. Zawsze gdy nie jestem w sieci klikam na ikonę monitorki i daje wyłącz (połączenie internetowe nie startuje mi z systemem ) dawniej nie było problemu... Teraz gdy daje wyłącz PC mieli i nic się nie dzieje, ikona z paska niby znika, ale połączenie jest dalej , PC nie da się wyłączyć tylko reset!!!!! Co to za bolączka...kiedyś zdarzyło mi się to raz, ale zrobiłem reset potem wyłączyłem PC - nie wyłączając połączenia internetowego i wszystko wróciło do normy...teraz tak nie da rady... Proszę o radę?? Zrobiłem format...bo różne rzeczy się instaluje i odinstalowuje...ale po tym jak pobierane były aktualizacje - w update odłączyłem się od sieci, klikając na monitorki...problem wrócił :angry: :angry: Proszę o pomoc.. XP Pro + Gigabyte 955X Royal + I radiowy.... R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 a`pozwol sie windzie zaktualizowac do konca albo wylacz autoupdate (moze one blokuje dla siebie polaczenie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zrobiłem format i to samo...myślałem, że mnie zaleje...ale dzięki Twojej sugesti...na razie chodzi- update poszedł cały, a i aktualizację wyłączyłem. Co gorsze na jednej sieciówce na której miałem te problemy wogóle nie odpala internetu...pakiety są wysyłane i odbierane...ale pingowanie zero!!, dobrze że mam dual lan i odpaliłem połączenie z drugiej sieciówki. (Gigabyte I955X Royal) Powiedz jak sprawdzić czy wbudowana sieciówka padła czy nie?? R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 najlepiej pingiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 ...a co pingować...?? R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 co dusza zapragnie naprzyklad wp jak juz jest net lub innego kompa w siei tylko firewalle wylacz bo inaczej nici z pingow beda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Żądane polecenie ping nie może znaleść hosta!! Takie mam info!! Nie ma innego sposobu na sprawdzenie, czy sieciówka jest sprawna?? Gdy kliknę na monitorki pakiety: wysłano 309 odebrano 345 ......co to oznacza?? na tej podstawie można wnioskować, że karta jest sprawna?? R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...