FumFel_20 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Siema. Chciałem zamoić procek w sklepie www.tweak.pl.Podawałem im serie o której jeden urzytkownik na tym forum się "podniecał"(że się dobrze kręci).Dzisiaj dostałęm odpowiedź że jest inna seria:JIUBC 0251TPEW.Czy ktoś wie coś o tej serii?Jak się kręci? Bardzo mi zależy na Waszej opinii bo w moim miasteczku to narazie w żadnym sklepie niema takich procesorów, znaczy się na 0.13 mikrona. Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 a nie czasem JIUCB ? bo z C na koncu to by chyba byl C stepping :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 takie cos znalazlem , nie wiem czy to prawda ale moze pomoze Well I think its got to do with the revision of the B stepping myself. The letter right next to the B is the revision of the B stepping. The JIUCB which is the third revision of the B stepping isnt doing that good. Just like the first 2400's had a AIUCB code. When you get to higher revisions like JIUHB or AIUHB thats a higher revision. C to H is a 5 revision difference. So I say look at the revision of the stepping not the first letter. None of the ones starting with the A even has that low of a revision. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Case sory ale ja z angielskim nie jestem za pan brat :( Przedtłumacz troszke plis.A co do tego JIUCB to tak w mailu pisze.Może literówke popełnili i powinno być JIUBC tego niewiem.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 raczej napewno literowka bo wszystkie B0 maja B na koncu koles pisze ze przedostatnia literka to rewizja procka JIUCB to rewizja trzecia © jadra B0 a JIUHB to rewizja (H) czyli o 5 numerow nowsza rewizja C nie kreci sie za dobre tak jak pierwsze 2400+ AIUCB nowsze rewizje JIUHB/AIUHB sa znacznie lepsze i wiekszosc nowych prockow z serji AxxxB jest na nowszy rewizjach (G/H) tak w skrocie najwazniejsze co pisze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 we wrocku widzialem np tylo dwie serie JIUGB i JIUCB obie z 51 tygodnia moze za jakis czas pojawia sie nowsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Hej chłopaki pomóżcie bo ma tylko możliwość kupienia tekirej serii proca :( Co o niej myślicie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 ja najbardziej lubie 92518727xxxx JIUCB0251SPAW i TPAW (952419726xxxx - taki obecnie smiga w moim kompie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Jeszcze jedno pytanie.Jak mocno ta seria się kręci???Miał ktoś styczność juzz tym?? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 ja mam dokładnie JIUCB 0251 TPAW chodzi cały czas na 180x11.5 przy vcore 1,6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Juz dostałem proca :) zaraz zaczne testy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Jest to seria tak jak w temoacie.Dla bezpieczeństwa dałem napięcie 1.75v.Mnożnik 12x a fsb na 166mhz co daje 2003 mhz.Niewiem czemu ale podczas integracji w biosie kom się zawiesza.Ale jak już winde załąduje to jest ok.Co jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 u mojego kolegi z Wrocka dokladnie taka sama seria 12x166 na 1.675V 2020Mhz na 1.75V :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Richie a pujdzie wyżej? :) Ja dopiero wieczorem sprawdze, teraz niemam czasu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Jaki ten Athlon ma mnoznik standardowo? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 11 monznik.Kurna mam problem.Teraz mam ustawione tak jak w podpisie.Wszystko gra, system stabilny, ale jak z poziomu windowsa zrobie uruchom ponownie to już po restarcie się nie podnosi :( Musze wyłączyć i włączyć od nowa.Co jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Richie a pujdzie wyżej? :) Ja dopiero wieczorem sprawdze, teraz niemam czasu :( noo stary zaraz postawie pasjansa i ci powiem czy pojdzie twoj proc wyzej, ok? daj mi chwile :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Richie a pujdzie wyżej? :) Ja dopiero wieczorem sprawdze, teraz niemam czasu :( noo stary zaraz postawie pasjansa i ci powiem czy pojdzie twoj proc wyzej, ok? daj mi chwile :D To stawiaj wyzej :) No wiesz, taka sama seria to napewno tak samo chodzą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 na pewno to sie musisz zesr**c i umrzec jak to mawiala moja ksiegowa, a poza tym to nic nie jest na pewno LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Miaęłś chyba jakąś nie dobrą księgową :) A co sądzisz o tym co napisałem wcześniej?Ze komp nie wstaje jak mu zapuszcze uruchom ponownie z poziomu windowsa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Ej to co wszyscy mówią to nie prawda!!!! Najlepiej się kręca te z 51 tygodnia produkcji a to oznaczenia sa np. takie jak to:AXDA1700DUT3C I TU LITERKA U OZNACZA TO ZE ONE SA Z 51 tygodnia produkcji( a tak w ogóle to mam poukładane w sklepie i jezeli chce ze steppingiem BO to ide i se wybieram ktory mi pasi:)))) lub zabieram do chaty kilka procufff i je testuje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Co do tego wstawania po restarcie to u mnie też tak jest, jak wyłączysz to wstaje i jest oki, ciekawe co to ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 U oznacza 1.6V a K 1.65V a nie zadne 51 tydzien oznacza :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Hipo widzę ża mamy ten sam problem :( teraz wyczytałem że że to wina pamięci.Sprubuj ustawić jak masz cas2 to walnij na 2.5, a jak masz 2.5 to walnij na 3.Ja niedługo sprubuje ale teraz dalej szukam.Grzesiu oj nie popisałeś się :) U to napięcie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Hipo widzę ża mamy ten sam problem :( teraz wyczytałem że że to wina pamięci.Sprubuj ustawić jak masz cas2 to walnij na 2.5, a jak masz 2.5 to walnij na 3.Ja niedługo sprubuje ale teraz dalej szukam.Grzesiu oj nie popisałeś się :) U to napięcie :)mam to samo z restartami ale to chyba nie pamieci na poprzednim procesorze tak normalnie restartowal a teraz restart i nie bootuje!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 mi też nie wstaje po restarcie mimo że mam samsungi i wydaje mi sie że to ich wina proc1.8@2.4 i msi wyświetla didkami komunikad o błedzie pamięci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Ej to co wszyscy mówią to nie prawda!!!! Najlepiej się kręca te z 51 tygodnia produkcji a to oznaczenia sa np. takie jak to:AXDA1700DUT3C I TU LITERKA U OZNACZA TO ZE ONE SA Z 51 tygodnia produkcji( a tak w ogóle to mam poukładane w sklepie i jezeli chce ze steppingiem BO to ide i se wybieram ktory mi pasi:)))) lub zabieram do chaty kilka procufff i je testuje) Cos Ci sie popie.. mylilo. Literka U oznacza napiecie i jest to 1,6 V jak juz zauwazyl to kolega wczesniej.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Mi też jak za mocno podkręcę to płyta po restarcie nie wstaje. Mam takiego samego procka i płytę jak Ty FumFel. I do tego Kingstony 333. I próbowałem na najróżniejszych ustawieniach pamięci... Ale dzisiaj już dostałem 8RDA+ :) i w weekend się pobawię z tą płytką. Mam nadzieje, że będzie duuuużo lepiej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 kurna czy ma ktoś jakiś trik żeby wstawała płyta po restarcie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavoo Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Ej to co wszyscy mówią to nie prawda!!!! Najlepiej się kręca te z 51 tygodnia produkcji a to oznaczenia sa np. takie jak to:AXDA1700DUT3C I TU LITERKA U OZNACZA TO ZE ONE SA Z 51 tygodnia produkcji( a tak w ogóle to mam poukładane w sklepie i jezeli chce ze steppingiem BO to ide i se wybieram ktory mi pasi:)))) lub zabieram do chaty kilka procufff i je testuje) Proponuje zapoznac sie doglebnie ze sposobem oznaczania procesorow przez AMD, bo widze ze twoja wiedza w tym temacie troche szwankuje :wink: Tutaj znajdziesz dokladny opis oznaczania --> http://www.amdforums.com/showthread.php?s=...threadid=170363 Cos mi sie widzi, ze bedziesz musial od nowa poukladac te procesory w sklepie :wink: Nie mowiac juz, ze w T-bredach rev. B jest stepping B0 (B-zero) a nie BO jak napisales :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...