Skocz do zawartości
Gość Luk3

Driver Cleaner Pro Problem

Rekomendowane odpowiedzi

witam

W ostatnim czasie (2-3 miesięcy) sprzedałem 9550 wziąłem od kumpla gf2 jako zastępcze i na tym jechałem, kupując od www-kwm-sklep-pl 9500 256 bit modowalne, które nie były modowalne później, kupiłem sobie 9500 pro a przysłął mi gościu znowu to samo w efekcie czego po 9550 na moim kompie kolejno były 3 radki 9500 256 bit 4*1 na zmiane z gf2 i na koniec jeszcze 9500pro.

W którymś momęcie po włożeniu radka do kompa się nie odpalił cóż zainstaowałem driver cleaner pro i wywaliłem wszystkie stery nVidia prawdopodobnie te od mobo też EPOX 8rdae(i)

no i się dźwięk z :mur: ał - tzn jest ale tak jakbym miał karaoke czyli bez głosu muza leci jakieś churki słychać :/ aranżację muzyczną a wokalu nie za bardzo.

Odkryłem że jak sie balans przestawi w jedną lub 2 strone wszystko "niby" jest ok ale jak gram w ET to wychodzi szydło z worka tzn nie słysze jak ktoś nadbiega z lewej lub prawej strony w zależności od tego wktórą stronę ustawiam balans.

Ta nie przejmowałem się tym i tak miałem zrobić format do radka którego ostatecznie wreszcie miałem prawie takiego jakiego zamówiłem ale niestety format nic nie zmienił

Co jeszcze rozjaśni sytuację kupiłem sobie trident dx Wave- taką dźwiękówke w międzyczasie na pci żeby odciążyć proca niestety karta przy pauzie powtarza ostatni dźwięk zamiast sie zmutować - poważna wada ale ja nie o tym generalnie :D ani na dźwiękówce trident ani na zintegrowanej nie chce za cholere dźwięk chodzić zmieniałem stery do dźwięku -NIC, do mobo NIC :/

podejrzenia: w driver cleaner pro można usunąć na moim mobo sterownik do nVidia stereo ( co pewnie zrobiłem ) nVidia WDM, samo nVidia, oraz nVidia chiped - pytanie brzmi które z tych zmian mogły przetrwać pełny format - może bios ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] Ta nie przejmowałem się tym i tak miałem zrobić format do radka którego ostatecznie wreszcie miałem prawie takiego jakiego zamówiłem ale niestety format nic nie zmienił

Co jeszcze rozjaśni sytuację kupiłem sobie trident dx Wave- taką dźwiękówke w międzyczasie na pci żeby odciążyć proca niestety karta przy pauzie powtarza ostatni dźwięk zamiast sie zmutować - poważna wada ale ja nie o tym generalnie :D ani na dźwiękówce trident ani na zintegrowanej nie chce za cholere dźwięk chodzić zmieniałem stery do dźwięku -NIC, do mobo NIC :/

Zmieniałeś głośniki na inne?? (sprawne)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głośniki a właściwie słuchawki są sprawne dają z obu uszu :/ ale ok przyniose głośniczki podłącze i zobacze tylko jak mówie nie sądze myśle że to soft :/

EDIT : BRAVO dla pana SimooN za zdolność kojarzenia faktów czysty przejrzysty umysł i w ogóle :P , miał racje :D dlatego też mnie czeka mnie wymiana mobo :lol2: ale właśnie słuchawek :mur: troche szkoda bo sie przywiązałem do tracerów za 17 zł .. a moją młodszą siostre (6lat) to czeka śmierć przez ćwiartowanie już drugie załatwiła pierwszym razem przegryzła kabel całkiem kupiłem 2 minął rok i myślałem że jej przeszło ... patrze teraz a tu oba takie nadgyzione kabelki z lekka

btw nie wie może ktoś jak można i czy w ogóle da się zregenerować takie słuchawki - skręcanie kabelkównie działa może jakby przylutować ?

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw nie wie może ktoś jak można i czy w ogóle da się zregenerować takie słuchawki - skręcanie kabelkównie działa może jakby przylutować ?

:lol2:

Można naprawić, ale trzeba się na tym znać. Nawet wymiana kabli jest możliwa do wykonania, tylko trzeba mieć lutownicę i kabel. Słuchawki są "rozbieralne".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

inaczej zapytam jest to wykonalne dla laika z lutownicą w ręku ? jakiś poradnik czy mam sobie dać spokój i wywalić słuchawki rzucając je za psem sąsiadki ? :P

DZIęKI pobawie się jak dorwe gdzieś lutownice a w międzyczasie i tak kupie jakieś słuchy z marketu ..:P

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobaw się, w końcu i tak są na straty ;)

Kabel gdzie jest przerwany to pewnie widać? albo przynajmniej da się sprawdzić?

Trzeba uciąć i wlutować wewnątrz słuchawki - jak juz pisałem one sa rozbieralne - szukaj pod gąbką zapinek, mogą być maźnięte jakimś klejem albo farbą (da się usunąć / przeciąć). Jeśli kabel jest uszkodzony gdzieś "po srodku" to po prostu tniesz w tym miejscu i skracasz go o ten uszkodzony fragment (zaizoluj po zlutowniu środkowej żyły a potem całość)

Jak zepsujesz to kupisz sobie nowe :D a przy okazji może się czegoś nauczysz. Kabel jest bardzo cienki, do przylutowania przyda się kalafonia i cienka cyna (oraz lutownica z cienkim grotem, ale to kwestia wprawy).

Edytowane przez SimooN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi