Gość Luk3 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 witam W ostatnim czasie (2-3 miesięcy) sprzedałem 9550 wziąłem od kumpla gf2 jako zastępcze i na tym jechałem, kupując od www-kwm-sklep-pl 9500 256 bit modowalne, które nie były modowalne później, kupiłem sobie 9500 pro a przysłął mi gościu znowu to samo w efekcie czego po 9550 na moim kompie kolejno były 3 radki 9500 256 bit 4*1 na zmiane z gf2 i na koniec jeszcze 9500pro. W którymś momęcie po włożeniu radka do kompa się nie odpalił cóż zainstaowałem driver cleaner pro i wywaliłem wszystkie stery nVidia prawdopodobnie te od mobo też EPOX 8rdae(i) no i się dźwięk z :mur: ał - tzn jest ale tak jakbym miał karaoke czyli bez głosu muza leci jakieś churki słychać :/ aranżację muzyczną a wokalu nie za bardzo. Odkryłem że jak sie balans przestawi w jedną lub 2 strone wszystko "niby" jest ok ale jak gram w ET to wychodzi szydło z worka tzn nie słysze jak ktoś nadbiega z lewej lub prawej strony w zależności od tego wktórą stronę ustawiam balans. Ta nie przejmowałem się tym i tak miałem zrobić format do radka którego ostatecznie wreszcie miałem prawie takiego jakiego zamówiłem ale niestety format nic nie zmienił Co jeszcze rozjaśni sytuację kupiłem sobie trident dx Wave- taką dźwiękówke w międzyczasie na pci żeby odciążyć proca niestety karta przy pauzie powtarza ostatni dźwięk zamiast sie zmutować - poważna wada ale ja nie o tym generalnie :D ani na dźwiękówce trident ani na zintegrowanej nie chce za cholere dźwięk chodzić zmieniałem stery do dźwięku -NIC, do mobo NIC :/ podejrzenia: w driver cleaner pro można usunąć na moim mobo sterownik do nVidia stereo ( co pewnie zrobiłem ) nVidia WDM, samo nVidia, oraz nVidia chiped - pytanie brzmi które z tych zmian mogły przetrwać pełny format - może bios ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 [...] Ta nie przejmowałem się tym i tak miałem zrobić format do radka którego ostatecznie wreszcie miałem prawie takiego jakiego zamówiłem ale niestety format nic nie zmienił Co jeszcze rozjaśni sytuację kupiłem sobie trident dx Wave- taką dźwiękówke w międzyczasie na pci żeby odciążyć proca niestety karta przy pauzie powtarza ostatni dźwięk zamiast sie zmutować - poważna wada ale ja nie o tym generalnie :D ani na dźwiękówce trident ani na zintegrowanej nie chce za cholere dźwięk chodzić zmieniałem stery do dźwięku -NIC, do mobo NIC :/ Zmieniałeś głośniki na inne?? (sprawne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) głośniki a właściwie słuchawki są sprawne dają z obu uszu :/ ale ok przyniose głośniczki podłącze i zobacze tylko jak mówie nie sądze myśle że to soft :/ EDIT : BRAVO dla pana SimooN za zdolność kojarzenia faktów czysty przejrzysty umysł i w ogóle :P , miał racje :D dlatego też mnie czeka mnie wymiana mobo :lol2: ale właśnie słuchawek :mur: troche szkoda bo sie przywiązałem do tracerów za 17 zł .. a moją młodszą siostre (6lat) to czeka śmierć przez ćwiartowanie już drugie załatwiła pierwszym razem przegryzła kabel całkiem kupiłem 2 minął rok i myślałem że jej przeszło ... patrze teraz a tu oba takie nadgyzione kabelki z lekka btw nie wie może ktoś jak można i czy w ogóle da się zregenerować takie słuchawki - skręcanie kabelkównie działa może jakby przylutować ? Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 btw nie wie może ktoś jak można i czy w ogóle da się zregenerować takie słuchawki - skręcanie kabelkównie działa może jakby przylutować ?:lol2: Można naprawić, ale trzeba się na tym znać. Nawet wymiana kabli jest możliwa do wykonania, tylko trzeba mieć lutownicę i kabel. Słuchawki są "rozbieralne". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) inaczej zapytam jest to wykonalne dla laika z lutownicą w ręku ? jakiś poradnik czy mam sobie dać spokój i wywalić słuchawki rzucając je za psem sąsiadki ? :P DZIęKI pobawie się jak dorwe gdzieś lutownice a w międzyczasie i tak kupie jakieś słuchy z marketu ..:P Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Pobaw się, w końcu i tak są na straty ;) Kabel gdzie jest przerwany to pewnie widać? albo przynajmniej da się sprawdzić? Trzeba uciąć i wlutować wewnątrz słuchawki - jak juz pisałem one sa rozbieralne - szukaj pod gąbką zapinek, mogą być maźnięte jakimś klejem albo farbą (da się usunąć / przeciąć). Jeśli kabel jest uszkodzony gdzieś "po srodku" to po prostu tniesz w tym miejscu i skracasz go o ten uszkodzony fragment (zaizoluj po zlutowniu środkowej żyły a potem całość) Jak zepsujesz to kupisz sobie nowe :D a przy okazji może się czegoś nauczysz. Kabel jest bardzo cienki, do przylutowania przyda się kalafonia i cienka cyna (oraz lutownica z cienkim grotem, ale to kwestia wprawy). Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez SimooN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...