Skocz do zawartości
mattnick

Dziwna Sprawa Z Temperaturą

Rekomendowane odpowiedzi

Chłodzenie wodne mam dobre (przynajmniej z odczytu diodowego to wynika) bo w idlu mam ok 27 st. Dziwna sprawa staje się jak resetuję kompa albo włączam go powtórnie bez większej przerwy. Temperatura podskakuje do 33 st i za cholerę nie chce spaść...Wie ktoś co może być tego stanu rzeczy przyczyną ? Nie pisać proszę "nie resetuj kompa" i innych [ciach!]ien w tym stylu...płyta to abit nf7-s v2...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

no tutaj wydaje mi sie ze mozna obwiniac tylko czujnik temperatury ;)

Chyba ze masz miernik temperatury do wody, to sprawdz, ale nie widze przyczyny z jakiej miałby byc taki dziwny i nagły wzrost temperatury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak :P

Bo kolega nie wie, że to był standard na Abicie... po pierwszym uruchomieniu wszędzie widniałą temp zanizona o pare stopni... po resecie temp wracała do "normy".

Polecam topic o NF7... ;)

Troche ja o NF7 wiem, więc prosze mi wierzyć, że to tylko jedna z wielu przypadłości tej płyty :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż się łezka w oku kręci jak sobie o NF7 pomysle :) Żałuje, że mój Barton 2.7GHz poszedł do piachu... takto najlepiej było by sie zaopatrzyć w dobrego Abitka i FC... jako że s462 nie ma CB to by była zabawa :)

Pozdrawiam NF7'kowiczów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no da Ci temp wody :D zawsze jakis wskaznik :P

ten termometr w NF7 jest zwalony i tyle :) Ja np wzialem poprawke na niego 10stC jak ustawialem temp shutdown i temp przy ktorej ma beeepac, ale ogolnie rzecz ujmujac to on jest do niczego :P kup termometr i wsadz w radiator jak chcesz mierzyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi