[cahe] Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Wygrałem niedawno laptopa - LG GE50 (wersja podstawowa, Celeron M 1,4, 256 RAM, X200) i chciałbym wycisnąć z niego coś więcej... Niestety - nie umiem ;-). Jest możliwość podkręcenia (zarówno karty graficznej, jak i procesora) w tym konkretnym modelu? Wszelkie modyfikacje (razem z drut modami w sockecie) wchodzą w grę.. ATITool nie daje sobie rady z X200, a SysTool ani Clockgen z procesorem. Pomóżcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_Elblag Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Ja sie przylacze do pytania moj sprzet to Asus A6Ja, centrino duo 1,66; 1GBram, Ati X1600 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hush Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Co do LG GE50 - na jakims forum czytalem ze proca podkreca sie programikiem systool, tylko trzeba wybrac odpowiedni clock generator, niestey nie wiem ktory :/ Jak sie dowiem to napisze ktory to. OT: Co myslicie o jakosci laptokow LG - bardzo mnie to interesuje bo moge je dostac w bardzo przystepnej cenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Generalnie lapki dobrej (a nawet bardzo dobrej) jakości, ale zależy to oczywiście również od modelu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donner Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Witam Bawiłem się kiedyś podkręcaniem mojego laptopa (opis poniżej) i udało sie dopiero coś zrobi programem Systool ( http://www.techpowerup.com/systool/ ) . Natomiast co do podkręcania to można poczyta coś wiecej w poscie http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...05&hl=BIOS&st=0 tam jest wyajśnione jak rozpozna układ PLL do zmiany FSB i podkręcania za pomocą drutmoda. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 dzięki wielkie, właśnie ten temat mi umknął... btw. czy ten drut mod zadziała na płycie z xpress 200? sprawdził to ktoś? pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasimon Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 ' date='17 kwi 2006, 23:10' post='2087072'] dzięki wielkie, właśnie ten temat mi umknął... btw. czy ten drut mod zadziała na płycie z xpress 200? sprawdził to ktoś? pozdr. sprawdzil to ktos moze? jestem zainteresowany podkreceniem jak tylko gwarancja sie skonczy a ten Systool u mnie nie rozpoznaje plyty :cry: pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 sprawdzil to ktos moze? jestem zainteresowany podkreceniem jak tylko gwarancja sie skonczy a ten Systool u mnie nie rozpoznaje plyty :cry: pzd. systool nie rozpoznaje żadnej płyty z laptopów ale to nie stoi na przeszkodzie w podkręcaniu Celerona M, czy ATI R X200M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...