Skocz do zawartości
mateo1977

witrak coolermaster.

Rekomendowane odpowiedzi

moze ktos z was otworzyl go kiedys tak zeby pozniej go zlazyc. chodzi mi o to ze sa one tak dziwacznie skonstruowane ze mam wielki problem z tym zeby go otworzyc i przeciszczyc ,a mam ich trzy w budzie i czas przyszedl na kosmetyke a cos mi sie wydaje ze jak mi sie nieuda to i na wymiane. a na to mnie niestac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz dokladnie jakiej firmy te CoolerMastery (albo przynajmniej dkoladne symbole) - bo CM nie produkuje tylko kupuje gotowe wentylatory - ja np mam pod reka wentylator T&T (dziadocha i tandeta) oraz MO (rewelaka ma sporo latek nie byl czyszczony i jest cichszy od tego T&T)

aha oba z naklejka CM :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaden z wiatrakow to -cytuje DUAL BALL SAF-B82 a drugi kupilem z radiatorem i sie zwie CP5-7JD1B oba coolmaster i maja podobna konstrukcje chodz sa innej wielkosci niewiem wogole czy jest mozliwosc ich otwarcia i jezeli ktos mial z tym do czynienia prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a drugi kupilem z radiatorem i sie zwie CP5-7JD1B ... czy jest mozliwosc ich otwarcia i jezeli ktos mial z tym do czynienia prosze o pomoc

:lol: LOL

nie wiem czemu ale mam podejzenie ze nawet nie odkreciles tego wentyla od radiatora skoro podajesz mi symbol coolera CM a nie symbol wentylatora

1. odkrec wentylator

2. pod naklejka producenta (nie CM bo on tylko je sprzedaje) jest wieczko (czasem nie ma) a pod nim rdzen silnika i lozyska

3. dajesz tam kilka kropel oliwy do maszyn, wazeliny technicznej lub innego smaru do lozysk (jak lozysko slizgowe to smar grafitowy)

a jak chcesz to podam symbol tego wentylatora T&T (z CM DI4-6H53B) - wentylator ma symbol MW-615H12S

PS a jak chcesz juz calkiem rozbierac wentylator to zapraszam do przeczytania tego watku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19525&highlight=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...