Skocz do zawartości
LukeXE

Jak Nie Zakładać Parownika Na Procesor

Rekomendowane odpowiedzi

Hey wszystkim.

Dziś miałem cichą nadzieję na malutki benching przed targami, więc postanowiłem zabrać cały stuff do posprzątanej piwnicy i posiedzieć i pobenchować.

Na pierwszy ogień poszedł Duron 700Mhz, i tak szły przygotowania:

Dołączona grafika

Przygotowanie do benchingu, procek na miejscu, sruby, troszke izolacji...

Dołączona grafika

Z daleka jak to wszystko miało wyglądać...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wiec założylem parownik, przykręcam sruby, przykręcam...i...TRACH :plom:

Dołączona grafika

UPS....

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Coś za mocno przykręciłem...a mówią, że proce ceramiczne były twarde :plom:

Podobny los spotkał Durona 1.6Ghz pare minut pozniej, staralem sie nie dokręcac tak mocno, ale i tak zjebał sie.

To tyle.

Edytowane przez LukeXE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheh, ale pare dni temu przykręcalem tego Durona 1,6 na 2 sruby i bylo git :)

to jakoś specjalnie mocno przykręciłeś :blink:

BTW: IMHO przydałoby sie w końcu oddzielić dział wodny od działu "subzero" !! bo te tematy się tu topią

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przynajmniej masz doświadczenia na przyszłość ;) a z tego co zostało żeczywiście breloki można zrobić :P

ale procki w organicznych obudowach raczej nie powinny tak pękać, więc bez obaw ;) widziałem nawet jednego celerona nieżle wygiętego (jakiś kawałek plastiku dostał się między socket a procka) i chodził tak bardzoi długo, ale po wyjęciu już był raczej trwale odkształcony :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Lekko ukruszony, chyba działa, ale nie mam jak sprawdzić" :D No ale tego 1,6 szkoda, fajne sztuki sie trafiały :) Poszedł w nim rdzeń czy też cały się"zkraszował"?

On sie lekko wygiął...próbowalem go przywrócić do normalności, do rdzeń odprysnął :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla pewnosci :] pozatym ta izolacja robi tez w rodzaju amortyzatora, i procek nie zapadnie sie do srodka jak LukeXE :P

aaaaaaaaaaaaaaaa, chodzi o wlozenie w socket, czyli w otwor w srodku, ale miedzy proca, a socket nic nie wkladasz? :> jakis cienki armaflex, czy co, bo o tym myslałem, zeby przebic sie nozkami przez jakis arma 1mm i wejsc w socket, z tym ze nie wiem czy jest sens, czy zda eghzamin i czy jest taki arma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi