LukeXE Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Hey wszystkim. Dziś miałem cichą nadzieję na malutki benching przed targami, więc postanowiłem zabrać cały stuff do posprzątanej piwnicy i posiedzieć i pobenchować. Na pierwszy ogień poszedł Duron 700Mhz, i tak szły przygotowania: Przygotowanie do benchingu, procek na miejscu, sruby, troszke izolacji... Z daleka jak to wszystko miało wyglądać... Wiec założylem parownik, przykręcam sruby, przykręcam...i...TRACH :plom: UPS.... Coś za mocno przykręciłem...a mówią, że proce ceramiczne były twarde :plom: Podobny los spotkał Durona 1.6Ghz pare minut pozniej, staralem sie nie dokręcac tak mocno, ale i tak zjebał sie. To tyle. Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Przykre, przyda sie dla potomnych. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 miales cs ? pozatym mi sie zdaje ze to wszystko przez malo stabilna zapinke http://img529.imageshack.us/my.php?image=p10100253ua.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Nie mialem cs`a, mozliwe ze przez zapinkę, ale na tym foto przykręcona jest na 2 sruby, a dzis przykrecalem na 4 i byla calkiem ok...chyba poprostu przesadzilem z dociskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 współczuje :/ cos to dziwne, ze nagle i to dwa na raz, moze socket jakiś krzywy, i proce sie w nich poprosu wyginały i pękały.. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Heheh, ale pare dni temu przykręcalem tego Durona 1,6 na 2 sruby i bylo git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Heheh, ale pare dni temu przykręcalem tego Durona 1,6 na 2 sruby i bylo git :)to jakoś specjalnie mocno przykręciłeś :blink: BTW: IMHO przydałoby sie w końcu oddzielić dział wodny od działu "subzero" !! bo te tematy się tu topią Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 no na allegro to tego nie sprzedasz jako "rdzeń lekko ukruszony"... łatapiti :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 3 breloki można z tego zrobić...myślcie pozytywnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Wyyypas :D hehe :) ładnie go rozkruszyłeś... 3 breloki można z tego zrobić...myślcie pozytywnie... To ja zamwiam ze 2:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Tego 1,6 szkoda :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 przynajmniej masz doświadczenia na przyszłość ;) a z tego co zostało żeczywiście breloki można zrobić :P ale procki w organicznych obudowach raczej nie powinny tak pękać, więc bez obaw ;) widziałem nawet jednego celerona nieżle wygiętego (jakiś kawałek plastiku dostał się między socket a procka) i chodził tak bardzoi długo, ale po wyjęciu już był raczej trwale odkształcony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 "Lekko ukruszony, chyba działa, ale nie mam jak sprawdzić" :D No ale tego 1,6 szkoda, fajne sztuki sie trafiały :) Poszedł w nim rdzeń czy też cały się"zkraszował"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 "Lekko ukruszony, chyba działa, ale nie mam jak sprawdzić" :D No ale tego 1,6 szkoda, fajne sztuki sie trafiały :) Poszedł w nim rdzeń czy też cały się"zkraszował"? On sie lekko wygiął...próbowalem go przywrócić do normalności, do rdzeń odprysnął :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 a ile izolacji miales w sockecie pod prockiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 a ile izolacji miales w sockecie pod prockiem ? Nie daje nigdy izolacji w socket. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 a ile izolacji miales w sockecie pod prockiem ? dajesz izolacje miedzy socket a proca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 dajesz izolacje miedzy socket a proca? dla pewnosci :] pozatym ta izolacja robi tez w rodzaju amortyzatora, i procek nie zapadnie sie do srodka jak LukeXE :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Byłoby miło, jakby ktoś sie zlitował i włozyl mi jakiegoś duronka małego do kieszeni na targach, żebym miał komp działający....;) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 mogles posklejac cpu i sprobowac benchowac dalej ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 dla pewnosci :] pozatym ta izolacja robi tez w rodzaju amortyzatora, i procek nie zapadnie sie do srodka jak LukeXE :P aaaaaaaaaaaaaaaa, chodzi o wlozenie w socket, czyli w otwor w srodku, ale miedzy proca, a socket nic nie wkladasz? :> jakis cienki armaflex, czy co, bo o tym myslałem, zeby przebic sie nozkami przez jakis arma 1mm i wejsc w socket, z tym ze nie wiem czy jest sens, czy zda eghzamin i czy jest taki arma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...