ORYNEK Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Mam jedną kość 256MB Goodram PC3200 na szynie 333mhz (plyta Asrock K7S41GX). Niestety bios czyta jako 192MB. Co jest nie tak? Co powinienem zrobić? Bardzo porszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Wszystko jest ok. Masz zintegrowaną grafę i ona zabiera część pamięci (64MB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORYNEK Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Wszystko jest ok. Masz zintegrowaną grafę i ona zabiera część pamięci (64MB). Ahaaaa.... wiec tak to dziala? W biosie powinna byc jakas opcja ktora daje mi mozliwosc zmiany wielkosci pamieci przeznaczonej dla grafy, nie? Jezeli tak to jak myslisz... do ogladani filmow powinno starczyc 32MB? Mam zainstalowanego XP i strasznie mi muli z tymi 192MB. Mam jeszcze kartę Riva TNT 2 M64 32MB którą mogę wpiąć na AGP. Wcześniej chodził system normalnie... i filmiki też (wcześniej czyt.: zanim zmieniłem plytę główną, a wraz z nią pamięć 256MB SDRAM na 256MD DDR). Proszę daj znać co myślisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Dokładnie takich testów nie robiłem, ale wydaje mi się że ta Riva będzie sprawować się znacznie lepiej niż grafa zintegrowana. Do oglądnia filmów wystarczy napewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 do win xp 256mb to za mało, radziłby dokupić 512mb kość i bedzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...