Skocz do zawartości
deadfrog

Brak Temperatury Cpu

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec nie mam temperatur CPU!! Ani w biosie ani w roznch programach. Jest tak od poczatku wiec to chyba wada fabryczna. Bios zaktualizowany z f6 do f10 albo f11 (nie pamietam teraz) A moje pytanie brzmi: Czy wadliwy jest CPU (athlon 64 3200+ Winchester) czy MOBO (GAK8NXP-SLI) bo nie wiem co oddac do serwisu, a calego kompa zabardzo nie mam mozliwosci jak dostarczc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech przy okazji jakies powazniejszej awari sprawdza ci czujnik pod procesorem. z takim malym felerem nie ma co uziemniac kompa na ponad tydzen (no chyba ze masz znajomego w serwisie ;) )

w K8 nie ma czujników pod procesorem czy innych wymyślnych cudów jak w przypadku poprzedniej generacji. Temperatura procka jest czytana przez diode termiczną w procesorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czli procek uwalony?? Powtarzam ze potrzeboje wiedziec co poprostu zaniesc. A brak temeratury to powazny feler bo np. automatyczna zmiana predkosci wiartaka nie dziala :/ nie wspominajac o podkrecaniu bez temperatury....

Edytowane przez deadfrog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czli procek uwalony?? Powtarzam ze potrzeboje wiedziec co poprostu zaniesc. A brak temeratury to powazny feler bo np. automatyczna zmiana predkosci wiartaka nie dziala :/ nie wspominajac o podkrecaniu bez temperatury....

Ja bym raczej stawiał na jakis defekt płyty głownej, bo przeciez coś odczytywac sygnał z diody musi. Procek raczej nie powinien być uszkodzony, chociaz nie wiadomo, rózne dziwne rzeczy się zdarzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi